Menu

Гран-Прі перегонів Formula E пройде у вересні на трасі в Пекіні

Гран-При гонки Formula E пройдет в сентябре на трассе в Пекине


Сезон Формули-1 цього року знаходиться вже в самому розпалі і деякі гонщики вже святкують свої перші перемоги. Тим часом інша група гонщиків лише готується до початку сезону "електричного аналога" гонок Формули-1, гонок Формула-Е. І ось тільки нещодавно стала відома точна дата і місце проведення фінального заїзду Формули-Е, Гран-Прі, який відбудеться у вересні і буде проходити на новій трасі, побудованої навколо Національного олімпійського стадіону Bird's Nest в Пекіні.

Гран-При гонки Formula E пройдет в сентябре на трассе в Пекине


Слід зазначити, що 2014 рік стає першим роком проведення гонок Формули-Е. Гонки проходитимуть під егідою Міжнародної автомобільної федерації (Federation Internationale de l'automobile, FIA), організацією, що стоїть позаду організації та проведення гонок Формули-1. Нова траса, на якій будуть проходити фінал перегонів Формула-Е, була розроблена Родріго Нунесом (Rodrigo Nunes), а її будівництво було вироблено за участю FIA, комітету Формули-Е, китайської Федерації автоспорту, за підтримки мера Пекіна і китайського уряду. Пекінська траса є першою міської трасою, створеної для проведення сезону 2014/2015 гонок Формули-Е.

Гонка пройде в Пекіні в суботу, 13 вересня 2014 року. В ній будуть брати участь 10 команд, у розпорядженні яких будуть по два електричних гоночних автомобіля Renault SRT01E Formula E. Під час попередніх заїздів гонщикам представиться можливість ознайомитися з новою 3.44-кілометрової трасою з 20 поворотами, на деяких ділянках якій можна розганятися до швидкості вище 255 кілометрів на годину. Зауважимо, що вже під час програми підготовки та проведення наступного сезону гонок Формули-Е, в якому командам буде дозволено використовувати електричні гоночні автомобілі власної конструкції, розроблені у відповідності з нормами, визначеними FIA, пекінська траса буде відкрита для проведення випробувальних і підготовчих заїздів.

Гран-При гонки Formula E пройдет в сентябре на трассе в Пекине


"Пекінська траса - дивовижне місце" - розповідає Лукас ді Грэсси (Lucas di Grassi), водій команди Audi Sport ABT Formula E, - "Особливості цієї траси не дозволять водіям швидко до неї адаптуватися, вона надає безліч місць, де можна обійти суперників. Форма траси вимагає досить високої потужності двигунів автомобілів та бездоганної роботи системи стабілізації і гальмівної системи, хоча в деяких моментах додаткове електричне рекуперационное гальмування буде працювати в допомогу основним системам. Траса настільки унікальна, що освоїтися на ній можна лише за допомогою тривалих практичних занять".

Незважаючи на вищенаведене думку, пекінська траса Формули-Е є далеко не найскладнішою з існуючих трас. На ній досить велика кількість прямих швидкісних ділянок і досить мало крутих поворотів з кутами, рівними чи меншими 90 градусів. Але, на думку багатьох експертів саме такою і повинна бути траса для нового виду гонок, в автомобілях яких використовуються ще не до кінця перевірені часом технології та інженерні рішення.

|