Menu

CES 2014: Компанія BMW навчила дріфтовать свої автомобілі-роботи

CES 2014: Компания BMW научила дрифтовать свои автомобили-роботы


Виробляючи розробку самокерованих автомобілів-роботів, фахівці компанії BMW розробили набір відповідних технологій, який отримав назву Ultimate Driving Machine. В рамках демонстрації можливостей цієї технології фахівці компанії зробили невеликі модифікації та доповнення програмного забезпечення системи управління, після чого автомобілі-роботи знайшли здатність рухатися в режимі керованого заносу, дріфтовать.

На виставці CES 2014, яка проходить зараз у Лас-Вегасі, компанія BMW демонструє два "дрифтующих" автомобіля-робота, 2-Series Coupe і 6-Series Gran Coupe, які можуть рухатися по дорозі, тримаючись на тонкій грані зриву зчеплення коліс з дорогою. І роблять все це автомобілі-роботи не менш професійно і видовищно, ніж пілоти-аси класу Formula Drift.

CES 2014: Компания BMW научила дрифтовать свои автомобили-роботы


Для того, щоб реалізувати такі чудеса водіння, автомобілі BMW обладнані системою лазерного сканера LIDAR, радарної системою з кутом охоплення 360 градусів, ультразвуковими датчиками та безліччю камер, що здійснюють спостереження за навколишнім автомобіль середовищем. Дані зі всіх цих камер і датчиків надходять на комп'ютер системи, яка керує автомобілем в автоматичному режимі, використовуючи електронні системи управління гальмуванням, прискоренням і напрямком руху, які вже входять в стандартну комплектацію всіх нових автомобілів BMW.

Слід зауважити, що технологія Ultimate Driving Machine є продовженням розвитку технології попереднього покоління під назвою Track Trainer, яка використовуючи дані навігаційної системи GPS, камери, маркери, встановлені на маршруті руху, і карти маршруту руху, була здатна провести автомобіль по складних трасах полігонів Laguna Seca і Nurburgring практично з такою ж швидкістю, як і професійні водії.

Система автоматичного управління Ultimate Driving Machine пройшла в Німеччині ряд випробувань в реальних умовах. Автомобілі-роботи BMW пройшли в цілому близько 15 тисяч кілометрів, рухаючись в міських умовах і по автострадах, де середня швидкість руху була не нижче 130 кілометрів на годину. І це все служить ще одним доказом того, що майбутні автомобілі можуть стати набагато кращими водіями, ніж деякі люди.



|