Menu

Audi, Nvidia і Google починають роботу по створенню приладовій панелі на базі Android

Audi, Nvidia и Google начинают работу по созданию приборной панели на базе Android


Представники компаній Audi і Google в рамках виставки Consumer Electronics Show (CES) 2014, яка почне роботу в Лас-Вегасі найближчим часом, збираються зробити оголошення про свої спільні плани по розробці інноваційної приладовій панелі для автомобілів наступного покоління, яка буде повністю працювати під управлінням операційної системи Android. За допомогою цієї панелі власники майбутніх автомобілів Audi зможуть отримати доступ не тільки до всіх функцій навігаційної, інформаційно-розважальної системи автомобіля, до функцій системи контролю і діагностики, але і користуватися будь-якими додатками для операційної системи Android, встановити які вони зможуть за своїм бажанням.

До роботи фахівців Audi і Google будуть залучені фахівці компанії Nvidia, компанії, яка розробить нові спеціальні процесори орієнтовані на використання в автомобільній техніці і які зможуть успішно справлятися з роботою під управлінням Android OS на спеціалізованій апаратній платформі, що розробляється зараз фахівцями Audi.

Дані події повністю вписуються в тенденцію створення високотехнологічних приладових панелей, яка спостерігається зараз в автомобільній промисловості. Свої кроки в цьому напрямку вже зробила компанія Apple, яка уклала відповідні угоди з компаніями BMW, Mercedes-Benz, GM і Honda, в рамках яких буде здійснюватися інтеграція пристроїв, що працюють під управлінням iOS, в загальну інформаційну систему автомобіля. Але компанія Google збирається зробити крок ще далі, реалізувавши роботу операційної системи Android безпосередньо на апаратних засобах інформаційної системи автомобіля, замість того, щоб забезпечувати підключення до неї зовнішніх мобільних пристроїв, таких як смартфони і планшетні комп'ютери.

Інтерес компанії Nvidia в цій справі теж повністю зрозумілий. В даний час процесори цієї компанії вже використовуються в інформаційних системах близько 4.5 мільйонів автомобілів у всьому світі, і компанія розраховує до 2019 року збільшити це число до 25 мільйонів. Але, для того, щоб досягти цієї мети компанії Nvidia потрібно зробити деякі неординарні кроки, адже на цей ринок всіма силами прагнуть вийти і закріпитися такі сильні гравці, як компанії Intel, Qualcomm, і співпраця Nvidia з Audi і Google є саме одним з таких кроків.

|