Menu

Машини-монстри: Voxan Wattman - самий потужний електричний мотоцикл в світі на сьогоднішній день

Машины-монстры: Voxan Wattman - самый мощный электрический мотоцикл в мире на сегодняшний день


Новий претендент на титул "самого потужного електричного мотоцикла у світі" був представлений шанувальників мототехніки на Паризькому автосалоні (Paris Motor Show) минулого тижня. Електричний мотоцикл Voxan Wattman має силовою установкою потужністю 200 кінських сил, яка здатна розігнати цього 350-кілограмового монстра до швидкості 160 кілометрів на годину всього за 5.9 секунди, а максимальна швидкість, яку здатний розвинути цей мотоцикл, становить 170 кілометрів на годину.

Найсильнішою ланкою конструкції мотоциклу Voxan Wattman є його електричний двигун, а найслабшою ланкою - його акумуляторна батарея. Двигун мотоциклу Voxan Wattman на 10500 оборотах в хвилину може забезпечити потужність в 200 кінських сил (150 кВт) при крутному моменті 200 нм, який має стабільне значення на більшій частині кривої динамічної характеристики двигуна. Завдяки цьому мотоцикла не потрібно коробки передач, він обходиться досить простий ремінною трансмісією, адже крутного моменту електродвигуна вистачає для їзди в будь-якому режимі.

Машины-монстры: Voxan Wattman - самый мощный электрический мотоцикл в мире на сегодняшний день


Літій-іонна акумуляторна батарея мотоциклу Voxan Wattman має ємність 12.8 кВт*год. Вага акумуляторної батареї становить близько 100 кілограм, що дорівнює третьої частини від загальної ваги мотоцикла. Досить прості обчислення показують, що ємності батареї при повному навантаженні вистачить всього на 5 хвилин їзди, але в переважній більшості випадків їзда на цьому мотоциклі не вимагає споживання максимально можливої кількості енергії.

Фахівці компанії Voxan оцінюють, що ємності акумуляторних батарей мотоцикла буде достатньо для подолання 180 кілометровій дистанції при відповідності руху стандарту NEDC (New European Driving Cycle). Середня швидкість руху в міському циклі руху становить 33.6 кілометра в годину, що відповідає рівню споживання енергії в 2.4 кВт*год. При такому режимі руху акумуляторної батареї мотоцикла вистачить на 5 годин їзди і дуже сумнівно, що хто-небудь коли-небудь зможе їздити на мотоциклі такий тривалий час. Розряджання акумуляторної батареї є не дуже великою проблемою у разі мотоциклу Voxan Wattman, при наявності доступу до електричного роз'єму стандарту DC Combo II (220 В, 150 А), акумуляторна батарея здатна зарядитися до рівня 80 відсотків всього за 30 хвилин часу.

Машины-монстры: Voxan Wattman - самый мощный электрический мотоцикл в мире на сегодняшний день


Створюючи мотоцикл Voxan Wattman, фахівці компанії застосували масу нових підходів, класична трубчаста рама замінена алюмінієвим экзоскелетом, який виконує роль несучого кузова, як у автомобілів і утримує акумуляторну батарею, електродвигун і елементи трансмісії. Практично в класичному стилі виготовлені передня і задня підвіска, а використання двох додаткових задніх амортизаторів забезпечує стійкість мотоцикла і комфорт при їзді. На жаль, акумуляторна батарея і інші "навороти" надають мотоциклу Voxan Wattman досить велику вагу. І для того, щоб крім титулу самого потужного електричного мотоцикла мотоциклу Voxan Wattman можна було отримати ще й титул найшвидшого мотоцикла, йому треба серйозно "сісти на дієту", що, втім, навряд чи досяжно.

Компанія Voxan в недалекому майбутньому збирається налагодити мелкосерийный випуск мотоциклів Voxan Wattman. Всі мотоцикли будуть збиратися вручну за попереднім замовленням та передоплатою. Виходячи з цього, можна припустити, що його вартість, яка ще не була оголошена, буде досить високою.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.





|