Menu

Що потрібно знати про процес продажів Apple Watch

Для Apple Watch була обрана стратегія строго дозованої подачі інформації. З-за цього можна було легко упустити якісь подробиці, що стосуються майбутнього запуску пристрою. В рамках даного матеріалу ми зібрали найбільш важливі відомості, які потрібно знати всім потенційним покупцям розумних годин від Apple.

Для спрощення подачі інформації ми вирішили побудувати текст за принципом запитань і відповідей на них.

Коли буде відкрито передзамовлення на Apple Watch, і коли почнуться продажі?

Вже з 10 квітня можна буде оформити попереднє замовлення на розумні годинник Apple. Крім того, з 10 квітня можна записатися на 15-хвилинну демонстрацію годин у фірмовому магазині Apple, після якої знову ж таки можна буде оформити замовлення. Продаж і видача попередніх замовлень почнуться 24 квітня. Імовірно, прийти в магазин і купити Apple Watch буде неможливо - тільки попереднє замовлення на початкових етапах.

Что нужно знать о процессе продаж Apple Watch

Де будуть продаватися Apple Watch?

Apple Watch будуть доступні у всіх Apple Store. Крім того, з 10 квітня годинник з'являться для демонстрації, а потім і продажу трьох нових магазинах. Перший розташований у лондонському Selfridge, другий - у паризькій Galeries Lafayette, а третій розмістився в токійському Isetan. Дані належать магазини Apple і будуть спеціалізовані виключно на Apple Watch.

З 24 квітня Apple Watch будуть доступні в бутіку Colette в Парижі, в Dover Street Market у Лондоні та Токіо, у Maxfield в Лос-Анджелесі і в The Corner в Берліні.

Як можна потрапити на демонстрацію Apple Watch?

Для цього вам буде потрібно записатися допомогою сайту Apple або фірмового додатка Apple Store. Запис буде відкрита з 10 квітня. Однак у всіх бажаючих є шанс обійтися і без попереднього запису, якщо будуть вільні примірники годин під час вашого візиту в магазин. У перший час після 10 квітня на цей рахунок є великі сумніви.

Які моделі доступні для демонстрації?

Для регулярної демонстрації будуть доступні дві колекції: Apple Watch Sport і Apple Watch. Золоті Edition можна буде вивчити лише в деяких магазинах в спеціальній зоні і строго за попереднім записом.

Де саме можна побачити Apple Watch Edition?

Спочатку золоті розумні годинник від Apple будуть доступні тільки в обраних бутиках і флагманських магазинах компанії. В майбутньому, ймовірно, вони з'являться і в інших точках продажів, але на початкових етапах говорити про це не доводиться.

Что нужно знать о процессе продаж Apple Watch

Як оформити попереднє замовлення на Apple Watch?

Зробити це можна двома способами. По-перше, можна записатися на демонстрацію конкретної моделі, де у вас буде можливість порівняти її з іншими і визначитися з майбутньою покупкою. Потім можна оформити попереднє замовлення. По-друге, ви можете замовити Apple Watch прямо додому з офіційного сайту, але будете позбавлені можливості приміряти девайс заздалегідь. В обох випадках замовлення почнуть виконуватися тільки з 24 квітня, до цього часу буде формуватися віртуальна черга і створюватися майбутній дефіцит.

Чи буде Apple Watch доступні у вільному продажу без попереднього замовлення?

Ймовірно, немає. Все вказує на те, що Apple Watch чекає серйозний дефіцит. Відповідно, в перші тижні смарт-годинник отримають лише ті, хто раніше оформить попереднє замовлення. Про вільної купівлі будь-якої бажаної моделі в магазині мови поки не йде. З плином часу ситуація повинна нормалізуватися.

Якою буде ситуація з Apple Watch в Росії?

Оскільки офіційні продажі Apple Watch в Росії поки не призначено, то і доводиться розраховувати виключно на продавців, які зуміють привезти години з-за кордону. Враховуючи сумнівну доступність смарт-годин у вільному продажу, то на великі обсяги «сірих» поставок розраховувати не доводиться. Ціни будуть високими.

Что нужно знать о процессе продаж Apple Watch

Скільки примірників годин можна придбати за один раз?

Поки точно відповісти на це питання не представляється можливим, але за традицією, Apple навряд чи дозволить одному клієнту придбати більше двох одиниць новинки. Можливо, у випадку з годинником обмеження буде ще більш жорстким - одні години в одні руки.

Скільки будуть коштувати Apple Watch?

Apple Watch Sport будуть коштувати $349 за модель розміром 38 мм і $399 за 42 мм годинник. Розкид цін на Apple Watch більш широкий: від $549 до $1099. Вартість буде залежати від розміру годин і вибраного ремінця. Сталь буде коштувати помітно дорожче шкіри. Вартість Apple Watch Edition складе від $10 до $17 тисяч.

Будуть доступні аксесуари для Apple Watch у вільному продажу в фірмових магазинах?

Разом з годинником в продаж 24 квітня потраплять фірмові ремінці та браслети для Apple Watch за ціною від $49 до $449. Також у найближчі тижні в продаж надійдуть різноманітні додатки від сторонніх виробників. Немає сумнівів, що ринок аксесуарів для смарт-годин буде розвиватися дуже динамічно.

|