Menu

Огляд зовнішнього акумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Завжди актуальне

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Це один з найпопулярніших і затребуваних портативних акумуляторів на російському ринку. І взагалі в світі. Xiaomi вдалося створити неймовірно вдалу модель за мінімальні гроші. От чому вона може сподобається і вам.

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Історія Xiaomi

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Ще пару-трійку років тому лише деякі з нас чули про китайської компанії Xiaomi. За цей короткий термін заєць в шапці-вушанці з червоною зіркою і краваткою (символ компанії) увірвався на ринок мобільної електроніки, впритул наблизившись до таких гігантів, як Apple і Samsung.

Запаморочлива історія успіху азійських попелюшки почалася з випуску прошивки MIUI, заснованої на Android. Трьома постулатами, на яких трималася ця прошивка і її популярність, були інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс, стабільність і зовнішня привабливість. Під час розробки китайці не стали винаходити велосипед, а просто запозичили частину рішень з iOS. Успіх прийшов моментально, і керівництво компанії взяло успішну тактику на озброєння. До 2014 року Xiaomi заслужила звання «китайської Apple», а її CEO Лей Цзюнь - ні багато ні мало - нового Джобса.

Детальніше про Xiaomi ви можете прочитати в іншій статті на сайті. На даний момент компанія виробляє широкий спектр пристроїв, починаючи зі смартфонів, планшетів, TV-приставок - і закінчуючи навушниками, спортивними камерами, фітнес-трекерами і зовнішніми акумуляторами. Саме про останній категорії гаджетів і піде мова в даному огляді.

Xiaomi пропонує нам вибрати один з трьох зовнішніх акумуляторів, основні відмінності яких у ємності батареї і габаритах, всього є 3 варіанти: 16 000 mAh, 10 400mAh та 5000 mAh. Сьогодні ми розглянемо середню версію - Mi Power Bank 10 400.

Мінімальний дизайн і максимальна віддача

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Перше, що кидається у вічі - наявність захисної марки з унікальним 20-ти значним кодом. Досить рідкісна особливість в наш час. Мені на думку спадає тільки компанія SGP, теж що стикається з великою кількістю підробок на свою продукцію. Для перевірки достовірності пристрою необхідно перейти на сайт Chaxun.mi.com і ввести код, розташований під захисним шаром на марці.

Xiaomi не за красиві очі увійшла в число лідерів ринку. Ця компанія дійсно робить дуже якісні речі, використовуючи в своїх продуктах першокласні комплектуючі. Наприклад, у нашому «банку» використовуються акумуляторні осередки виробництва Samsung або LG. Обидва - визнані лідери в даній галузі. Завдяки такому вибору, суто теоретична ККД цих акумуляторів досягає 93%, тобто користувачеві доступно близько 9 500 ампер-годин фактичної ємності.

Звичайно, в реальності результат трохи реалістичніше. Показник може незначно відрізнятися, так як залежить і від енергоефективності заряджається пристрою. Для зарядки iPhone необхідно менше затрат енергії, ніж для китайського noname-смартфона з акумулятором аналогічної ємності, так як телефон від Apple має більш досконалу схему енергоспоживання. Отже, у випадку з яблучної технікою, 10400 mAh від Xiaomi приблизно дорівнюють:

  • 3,5 повним зарядам iPhone 6;
  • 2 повним зарядам iPhone 6+;
  • 1,5 зарядам iPad mini.

Окремої згадки заслуговує зовнішній вигляд самого пристрою, адже це майже стиль Apple - без жартів.

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Корпус виконаний з шліфованого алюмінію, а торці прикриті якісним пластиком білого кольору. Справжній монолітний і приємний на дотик unibody-брусок, абсолютно нічого зайвого. Перші асоціації, які з'являються в голові після особистого знайомства - MacBook Pro. Аналогічні тактильні відчуття, візуальний асоціативний ряд доповнюють світлодіоди, які, як і в яблучному ноутбуці, при натисканні на кнопку живлення показують поточний заряд батареї.

Mi Powebank приємно холодить і обтяжує долоню. Вага пристрою - близько 250 грам. Габарити - 77 x 90.5 x 21.6 мм.

Крім кнопки живлення і 4-х світлодіодів, у пристрої є ще 2 роз'єм - стандартний USB, через який і здійснюється зарядка інших пристроїв, і micro-USB, призначений для заряджання вбудованих батарей. Сила струму на виході складає 2,1 ампера. Даного значення вистачає для швидкої зарядки абсолютної більшості представників ринку сучасної портативної електроніки.

З кожним днем все більше потрібен

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Хочу поділитися враженнями від декількох місяців використання. Помітив, що сміливіше виходжу з дому, не боячись залишитися без зв'язку або з розрядженою гарнітурою в самий невідповідний момент. 10400 ампер-годин заряду вистачає на повну зарядку iPhone 6 Plus, 5-7 зарядок Bluetooth-гарнітури Sony SBH20 і двох повних зарядок iPod nano 6-го покоління. Періодично даю «прикурити» пристрій колегам або членам сім'ї. У результаті до вечора неділі стабільно маю 1-2 гарячих діода індикатора зарядки. Сам Mi Power Bank заряджаю один раз в тиждень.

З усього різноманіття, представленого на ринку зовнішніх акумуляторів, саме цю модель можна вважати оптимальним вибором. Вибираючи портативну батарею, ми часто шукаємо пристрій-лідера по одному з трьох параметрів: ціна, габарити або ємність. І тут рішення від Xiaomi виступає одним з кращих, якщо не найкращим.

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

При низькій вартості - трохи більше 2 000 рублів - ми маємо компактний пристрій з достатньою ємністю для сучасного користувача, постійно що тягає з собою кілька гаджетів. Бонусом отримуємо прекрасний зовнішній вигляд. Кожен раз, беручи цей пристрій в руки, думаю, що якщо б Джоні Айв робив зовнішній акумулятор, то він би виглядав приблизно так. Тільки ємність у нього була б в 10 разів менше в догоду товщині корпусу ;)

Нарешті, скоро виходить Apple Watch. При активному використанні їх явно не вистачить навіть до вечора - і цільову аудиторію цей факт, схоже, не бентежить. А значить, портативні акумулятори ось-ось стануть ще затребуванішою. Будемо від них свої годинники заряджати. Дожили.

Обзор внешнего аккумулятора Xiaomi Mi Power Bank 10400. Всегда актуален

Повертаючись до Mi Power Bank. До недоліків цієї моделі можна віднести хіба що наявність тільки одного USB порту. Одночасно не вийде зарядити iPhone і ваші новенькі годинник від Apple. Та й час повної зарядки акумулятора, що становить близько 12 годин, могло б бути менше. І якщо друга проблема вирішується використанням більш потужного зарядного пристрою, то перша - тільки придбанням моделі на 16 000 ампер-годин. Але це зовсім інша, не сама компактна історія.

Зараз же я гаряче і впевнено рекомендую Mi Power Bank всім, хто шукає хороший, надійний, красивий і перевірений часом портативний акумулятор.


Купити Xiaomi Mi Power Bank за 2490 рублів

Текст: Ігор Левшин в рамках тестового розміщення на iPhones.ru.

|