Menu

Photolamus. Шаржі, написані художником

В достатку пропозицій, сиплються на нас у вигляді спаму та рекламних розсилок, знайти щось по-справжньому цікаве дуже складно. Особливо коли мова йде про те, щоб порадувати себе і близьких незвичайним подарунком. Більше сотні художників кілька років тому об'єдналися в цікавий проект Photolamus, який і нині успішно продовжує існувати.

Жанр: Розваги
Видавець: Photolamus L. L. P
Версія: 4.3.6
iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]
*включає вбудовані покупки

Ми вже писали про програму Photolamus три роки тому, прийшов час нагадати про нього читачам, з якоїсь безглуздої випадковості пропустили ці роки. Там багато чого змінилося.

Суть додатка проста: живі художники-карикатуристи за надісланою фотографії створюють шарж, малюючи картини вручну за старою дідівською методикою - простими і кольоровими олівцями. Унікальні роботи, не повторюють один одного, є повноцінним художнім твором і замовити собі його може кожен охочий. Готовий результат надсилається в дуже високому дозволі так, що можна надрукувати фотокопію розміром 140 см 140 см, не втративши в якості.

Зараз команда Photolamus налічує близько 150 художників зі всього світу, об'єднаних загальною ідеєю. Постійно в роботі групи знаходиться близько 400 портретів, але навіть за такої активної навантаженні оперативність написання шаржів вражає. При формуванні свого замовлення я встановлювала не прискорений режим виконання, проте моя карикатура прийшла через 14 годин. Чи варто говорити, що мене це вразило.

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

Отже, приступаючи до вибору свого шаржу, варто ознайомитися з готовими роботами, розміщеними в додатку. До речі, користувач, який здійснив замовлення сам встановлює приватність. Якщо ви не проти, щоб смішну картинку з вашим обличчям оцінили друзі і випадкові користувачі Photolamus, встановлюєте слайдер про дозвіл на публікацію. Якщо хочете щоб шарж залишився в особистому користуванні і не вдавався розголосу - забороніть художникам його розміщувати в Мережі, вибравши відповідне положення повзунка.

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

Ті роботи, чиї власники не заперечували проти того, щоб поділитися зі світом своїми карикатурами, опубліковані на головній сторінці програми. Під кожною картинкою є прапор, що позначає країну, в якій живе замовник, кількість лайків та перегляди.

Щотижня вибирається найкраща робота, за яку голосують саме лайками. Переможець залишається в історії ТОПА «навічно».

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

При виборі шаржу можна визначитися з тематикою малюнка, встановивши одну з семи: звичайна, романтика, ужастик, вечірка, казка, супергерой, усатік. До речі, остання тема - це новинка, якої до сьогоднішнього дня ще не було. Кльова тема, особливо до 1 квітня.

У режимі «Усатік» не просто малюється шарж, а в образі, створеному художником, присутні вуса Еркюля Пуаро, що стали останнім часом мейнстрімом. Це може бути забойная вечірка, карнавал або просто художнє сэлфи, але на кожному з них будуть знайомі всім вусики. Вуса тепер унісекс!

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

Якщо хочете, щоб шарж був максимально наближений до оригіналу, постарайтеся при виборі вихідної фотографії знайти портретне зображення з чітким контуром обличчя на світлому фоні. Так художнику вдасться максимально вловити образ об'єкта та передати в жартівливій формі його справжній характер.

Я не стала морочитися з тематикою і встановила звичайний режим, правда, ступінь карикатурності (яка теж задається при замовленні) я вибрала сильну. Че вже там, один раз живемо. Шарж так шарж.

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

Час виготовлення портрета можна вибрати в двох режимах: 84 години і 12 годин. Природно, при виборі прискореного варіанти ціна роботи зростає майже в два рази.

Тепер про вартість. Художники пропонують три варіанти виконання шаржу: чорно-білий, кольоровий і високохудожній. В звичайному часовому режимі веселий чорно-білий портрет буде коштувати 429 рублів, кольоровий його аналог - 599. Високохудожній варіант обійдеться замовнику в 1190 рублів. При прискореному замовленні, можливе при терміновій необхідності, робота майстра буде коштувати 799, 1090 і 1890 рублів відповідно.

Photolamus. Шаржи, написанные художником
Photolamus. Шаржи, написанные художником

Так, я забула відзначити, що в програмі працює слот-машина, що визначає розмір доступної сьогодні знижки. Прокрутивши колесо Фортуни можна отримати дисконт у розмірі 15%, 30% або навіть 50% від вартості замовлення. Мені не пощастило, і машина запропонувала мені почекати добу, щоб ще раз пройти випробування (або розшарити гру через соцмережі і провернути машину удачі знову), тому я оплатила замовлення.

Photolamus. Шаржи, написанные художником

Готова робота розміром 4000х4000рх приходить замовнику в сам додаток, про що сповіщає пуш-повідомлення. Знаходиться вона у розділі «Замовлення». Нею прямо звідти можна поділитися з друзями, опублікувавши в соціальних мережах, відправити по пошті або зберегти в галереї, для того, щоб надрукувати в фотостудії, зробивши подарунок близьким (ну, і самому собі).

Посміхайтеся частіше. Сміх продовжує життя. І, так, смійтеся над собою!

До речі, додаток доступний і для користувачів Android, якщо такі звичайно сюди заходять. [Скачати в Google Play]

iPhone + iPad: Безкоштовно [Скачати з App Store]

Юзабіліті: 5, Функціональність: 5, Інтерфейс: 5, Ціна/якість: 5, Вердикт: 5
|