Menu

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott і новий альбом «The Chopin Project» + розіграш 10 альбомів

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott и новый альбом «The Chopin Project» + розыгрыш 10 альбомов

Класична музика актуальна у всі часи як у своєму незмінному вигляді у виконанні оркестрів світового рівня, так і в різного роду аранжуваннях. Сьогодні ми познайомимося з незвичайним результатом спільної творчості ісландського мультиінструменталіста Олафура Арналдса і віртуозною німецької піаністки з японським корінням Еліс Сари Отт.

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott и новый альбом «The Chopin Project» + розыгрыш 10 альбомов

Жанр: Класична музика
Випуск: 16.03.2015
Купити альбом Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott «The Chopin Project» за 149 руб

«The Chopin Project» - це свого роду переосмислення чудових мелодій Шопена та їх переробка в щось дуже знайоме шанувальникам класичної музики, але одночасно і абсолютно нове.

Згадайте, як ви слухаєте музику і як знаходите для себе сподобалися мелодії? Буває так, що музика одразу подобається, вона приємна, ти занурюєшся в акустичний потік і одночасно в голові народжується ще один, твій власний. Коли ці два потоки збігаються, композиція стає улюбленою і відправляється в особисту колекцію. Рідко буває, щоб вони збігалися у всьому, але навіть якщо схожих деталей багато, музика викликає захват.

Для Олафура Арналдса цей проект дав можливість почути Шопена так, як він би хотів його чути у відповідності з власним внутрішнім потоком музики. А донести своє бачення до слухачів йому допомогла віртуозна піаністка Еліс Сара Отт.

Варто відзначити, що Арналдс любить музику різних жанрів та напрямків, більше того, чимало цікавих і абсолютно різних в жанровому плані композицій він створив сам, так і встиг за свою кар'єру випробувати безліч ролей. Він грав на ударних в метал-групи Fighting Shit і Celestine, а також брав участь у сольному проекті свого друга «My Summer as a Salvation Soldier», в якому грав на банджо, гітарі та фортепіано. Крім того, музикант прославився як автор хвилюючою музики до багатьох фільмів і серіалів, включаючи детективну драму «Вбивство на пляжі». Але творчість Шопена - це музика, яка супроводжувала його з дитинства, знайома у всіх деталях і, тим не менше, її Арналдс завжди чув її по-своєму.

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott и новый альбом «The Chopin Project» + розыгрыш 10 альбомов

Еліс Сара Отт теж великий фанат класики і, зокрема, фортепіанної музики. Адже не дарма ж вона ще три роки заявила батькам, що хоче бути піаністкою, що трапилося відразу після відвідування класичного концерту. До речі, мама дівчини, сама була піаністкою і вивчала це музичне мистецтво в Токіо. Батько ж, німецький інженер-будівельник, міг похвалитися хіба що любов'ю до класичної музики.

Брати уроки гри на піаніно Еліс почала в 4 роки, а в 5 років вона вже виступала в мюнхенському Геркулес Холі, взявши участь у змаганні юних талантів. У сім років у 1995 році вона виграла німецький національний конкурс академічної музики Jugend musіzіert, після чого завоювала масу інших нагород у різноманітних заходах, включаючи Міжнародний конкурс піаністів в Хамамацу.

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott и новый альбом «The Chopin Project» + розыгрыш 10 альбомов

Виступи Отта для «The Chopin Project» були записані на різних фортепіано в різних місцях Рейк'явіка, використовувалося старовинне обладнання для створення близькою та інтимної текстури звуку. З цього приводу Олафур Арналдс розповідає, що практично не правил отриманий результат в музичних редакторах, так як тоді губилася жива складова композиції.

Коли я завантажив композицію в редактор, то побачив масу помилок і спотворень у звуці, які взявся тут же правити і виводити на належний рівень. Але після прослуховування отриманого результату я побачив, що з музики пішла душа, вкладена в неї виконавцем. У результаті було вирішено відмовитися від такої практики і залишити все як є. У сучасній поп-музиці без редакторів і точної доведення звуку до ідеалу не обійтися. Для класики ж це згубно.
Олафур Арналдс

Який результат цих зусиль двох захоплених майстрів? Самий, що ні на є вражаючий! Відразу після релізу альбому «The Chopin Project» досяг першого місця у британському чарті класичної музики. Але краще, звичайно ж, оцінити його самому:


Вельми незвичайний кліп про ісландської боротьбі Глима, головний герой якого - найсильніша людина Європи Хафтор Джуліус Бьернссон. Одним з його досягнень є так званий 1000-річний рекорд вікінга - Бьернссон пройшов п'ять кроків з 10-метровим колодою вагою 650 кг За легендою, 1000 років тому відомий ісландець Орм Сторулфссон пройшов з таким же колодою три кроки, після чого його спина зламалася. Також Бьернссон виконав роль Григора «Гори» Клигана в четвертому сезоні серіалу «Гра престолів».

Хочеться порекомендувати цей альбом всім, хто любить класику Шопена та фортепіанну музику. Ви дійсно зможете відчути відомі твори у зовсім іншому світлі, а також познайомитися і з чимось новим.

Бажаєте зробити це найближчим часом? Відмінно! У вас є можливість виграти один з десяти розігруються альбомів «The Chopin Project».

Щоб отримати приз, необхідно виконати наступні умови:
  • Поділитися новиною про вихід альбому в одній із соціальних мереж: ВК, Twitter, Facebook до 2 квітня.
  • Опублікувати на своїй сторінці мікроблогу Twitter повідомлення «Хочу альбом Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott «The Chopin Project» від iPhones.ru! #iphonesmusic». Переможці визначаться рандомно серед тих, хто виконав перелічені дії.
Купити альбом Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott «The Chopin Project» за 149 руб
|