Menu

Яким буде «вбивця» iPhone 6s та інших флагманів 2015 року

Що ми чекаємо від iPhone 6s? «Збільшеного об'єму оперативної пам'яті», - скаже більшість технічно підкованих користувачів продукції Apple. А ще дуже високої вартості, як і від інших флагманів. Хоча, є й винятки. У 2014 році таким виявився OnePlus One, а в 2015 стане OnePlus Two.

OnePlus One не даремно називають «убивцею флагманів». За сукупністю характеристик це повноцінний флагман, а за ціною - ледве дотягує до середнячка. Фактично на момент свого релізу він продавався вдвічі дешевше конкурентів з аналогічними характеристиками. Природно, не менший інтерес викликає і наступник, який буде випускатися під назвою OnePlus Two. Розробник неохоче ділиться відомостями про новинку, і до останнього моменту достеменно було відомо лише про те, що вона знаходиться в активній розробці. Тепер же CEO OnePlus Карл Пеи додав інтриги в недавньому AMA-інтерв'ю на Reddit (AMA розшифровується як «Ask Me Anything», тобто «запитай мене про що завгодно»).

Зокрема, на питання про те, що він думає стосовно нових флагманів Samsung Galaxy S6 і HTC One M9, Пеи відповів наступне:

Я думаю, що в цьому році буде чотири впливових гравця на мобільному ринку: Galaxy S6, HTC One M9, iPhone 6s і OnePlus 2.

Враховуючи апаратні характеристики згаданих конкурентів, OnePlus Two повинен мати начинку не гірше. OnePlus вже налагодила добрі стосунки з Qualcomm, а значить, можна розраховувати на застосування процесора Snapdragon 810, який також використовується в HTC One M9. До речі, процесори в One Plus One і HTC One M8 ідентичні - це Qualcomm Snapdragon 801. А ще Карл Пеи є великим шанувальником продукції HTC і до появи OnePlus One він користувався HTC One M7.

Не можу не звернути увагу на той факт, що у HTC One M9 є проблеми з перегрівом, пов'язані саме з однокристальних системою Snapdragon 810. Нова прошивка проблему перегріву вирішила, що називається «в лоб» - була знижена частота роботи процесора в навантаженні, а це не найкращим чином позначилося на продуктивності, аж до того, що деякі програми та ігри краще працюють на попереднику - M8. Хоча, з часом Qualcomm цілком може нишком випустити оновлену ревізію чіпа, яка не буде настільки гарячою.

Є чимало чуток і про інших характеристиках OnePlus Two. Наприклад, діагональ дисплея не зміниться - 5,5 дюймів, а ось дозвіл збільшиться до QHD (2560х1440 пікселів). Крім того, згадується якась нова технологія у вбудованому сканер відбитку пальців, звана «Laser Focus». На значне збільшення ємності батареї розраховувати не варто, хіба що на сотню-іншу маг. Що стосується дизайну, то джерело стверджує, що передня панель схожа на таку в Oppo Find 7, який в свою чергу нагадує OnePlus One. Тобто, дизайн не буде зазнавати особливих змін. Хоча, хто знає - поки все це лише непідтверджені чутки. [Reddit] [Ubergizmo]

|