Menu

Китайська супутникова навігаційна система починає обслуговувати весь азіатський регіон

Китайская спутниковая навигационная система начинает обслуживать весь азиатский регион


Китайська супутникова навігаційна система Beidou, яка вступила в експлуатацію в грудні місяці минулого року, початку обслуговування всього Азіатсько-Тихоокеанського регіону. До цього часу система Beidou, яка є альтернативою американській системі глобального позиціонування GPS, надавала послуги навігації, служби точного часу та обміну текстовими повідомленнями тільки на території Китаю.

Китайская спутниковая навигационная система начинает обслуживать весь азиатский регион


Згідно інформації, наданої Рэном Ченгки (Ran Chengqi), представником керівництва системи Beidou, вихід китайської навігаційної системи на зовнішній ринок принесе країні прибуток у розмірі 400 мільярдів юанів (63 мільярди доларів) за послуги транспортної навігації, метеорології та області телекомунікацій.

Але витяг фінансової вигоди є не самою основною причиною, по якій Китай почав розгортання власної системи супутникової навігації. Як і всі інші провідні країни, такі як Росія і країни Європейського союзу, Китай і особливо його збройні сили не можуть покладатися на використання американської системи GPS, яку можна обдурити і яку Вашингтон може відключити в будь-який момент у випадку якогось конфлікту або іншої надзвичайної ситуації.

|