Menu

Китайська навігаційна система буде завершено в 2015 році.

Китайская навигационная система будет завершена в 2015 году.


Китай планує завершити створення своєї власної системи супутникової навігації вже в 2015 році. Мета, переслідувана побудовою цієї системи, що одержала назву Beidou «Велика ведмедиця», є незалежність від Китаю існуючих іноземних технологій, таких як американська система GPS. Побудова системи Beidou розпочато Китаєм в 2006 році. Навігаційна система Beidou планується як система подвійного призначення, її послугами зможуть користуватися як цивільні, так і військові споживачі.

"Ця система допоможе Китайській Республіці позбудеться залежності від подібних закордонних систем," сказав Zhang Xiaojin, директор китайської Космічної наукової і технічної корпорації (China Aerospace Science and Technology Corp.).

Згідно з даними китайського космічного агенства, в рамках створення системи Beidou, на орбіту запущено п'ять супутників. Наступні десять супутників системи будуть виведені на орбіту протягом 2009 і 2010 років. А завершиться створення системи в 2015 році, до цього моменту на орбіті будуть знаходитися всі тридцять супутників системи.

Китайская навигационная система будет завершена в 2015 году.


Існуюча система з п'ятьма супутниками здійснює покриття площі тільки самого Китаю. Після виведення на орбіту всіх тридцяти супутників, система буде покривати всю територію земної кулі. Після цього вона зможе скласти конкуренцію вже існуючим зарубіжним системам - американській системі GPS, європейської системи Galileo Positioning і російської системи ГЛОНАСС, з яких найбільш популярною і поширеною є американська система.

|