Menu

Asterank 3D - тривимірна візуалізація багатств і ресурсів нашої Сонячної системи

Asterank 3D - трехмерная визуализация богатств и ресурсов нашей Солнечной системы


Тільки уявіть собі - трильйони доларів у вигляді дорогоцінних металів, корисних копалин, палива, прісної води, чекають тільки того, що б хто-небудь, що володіє достатніми фінансовими можливостями і авантюристской жилкою, прийшов і взяв все це багатство. Цим ким-небудь може стати людина, яка ризикне відправитися в космос на відстань багатьох мільйонів кілометрів в космічні дали і зможе засвоїти все багатство з астероїдів та інших космічних тіл нашої Сонячної системи.

Видобуток корисних копалин на астероїдах і інших космічних тілах неминуча в силу декількох причин, але початок космічних розробок - це справа досить далекого майбутнього. Те, що людство зараз ще не володіє ресурсами і технологіями, що дозволяють зайнятися цим прямо зараз, зовсім не означає, що про це не треба починати думати вже зараз і займатися розвідкою космічних ресурсів за межами Землі.

Іен Вебстер (Ian Webster), розробник програмного забезпечення, створив програму Asterank 3D для візуалізації даних, зібраних в Asterank, бази даних з астрономічної та економічною інформацією, в якій містяться записи про більш ніж 580 тисяч астероїдів та інших космічних тіл Сонячної системи. База даних Asterank була складена на основі інформації з бази даних малих космічних тіл Лабораторії НАСА з вивчення реактивного руху та кількох інших джерел.

Кожен космічний об'єкт в базі Asterank оцінюється відповідно до його потенційної цінності і доступності від Землі. Так само в базі є попередня оцінка прибутку для кожного астероїда, що враховує витрати на видобуток, переробку і транспортування цінностей і копалин.

База Asterank є найбільш повною та актуальною базою на сьогоднішній день, що містить дані про "зовнішні" ресурси, доступні людства. Однак, "Учені знають дуже мало про склад порід різних астероїдів", - пише Ян Вебстер. - "Цей дефіцит інформації пояснює те, чому компанія Planetary Resources передбачає провести роки або навіть десятиліття, вкладаючи капітали у телескопи і збір різноманітних даних перш, ніж вони попрямують до якогось астероїда".



|