Menu

Марсохід Curiosity готується проникнути в надра Червоної Планети

Марсоход Curiosity готовится проникнуть в недра Красной Планеты


В даний час марсохід Curiosity, який знаходиться в місці під назвою Yellowknife Bay, займається пошуком скелястих відкладень, придатних для проведення перших операцій з буріння, в ході яких буде проведено перший аналіз того, що знаходиться під поверхнею Червоної Планети. Затока Йеллоунайф (Yellowknife Bay) є поглибленням, свого роду дрібним басейном, що знаходиться всього в 400 метрах від місця посадки марсохода Curiosity, який отримав назву Bradbury Landing. У цьому місці присутній новий для марсохода вид ландшафту, з яким він ще не стикався під час свого короткого подорожі по Марсу, і дослідження якого проводяться зараз за допомогою камери Mast Camera (Mastcam) і лазерного хімічного аналізатора Chemistry and Camera (ChemCam).

На даний момент часу марсохід Curiosity пройшов по поверхні Марса відстань 677 метрів, а з урахуванням часу, який він провів на Марсі. Але, до того моменту, коли марсохід на початку року розпочне буріння, йому доведеться провести ще одне переміщення, наблизившись до вибраного для буріння об'єкту.

В даний час у марсохода є дві передбачувані цілі в затоці Йеллоунайф, скелі, які отримали назви "Costello" і "Flaherty". Дослідники збираються найближчим часом задіяти спектрометр Alpha Particle X-Ray Spectrometer (APXS) і камеру Mars Hand Lens Imager (MAHLI), для того, що б провести попередній аналіз цих цілей і визначитися з остаточним вибором.

Нагадаємо ще раз, що марсохід Curiosity займається дослідженням області Марса, відомої як кратер Гейла, кратер, названий так на честь австралійського астронома, який спостерігав за Марсом в кінці дев'ятнадцятого століття. І після перевірки останнього пристрою, його бурової установки, марсохід вирушить до своєї основної мети, гори Шарп, нагромадження кам'яних брил висотою майже 5 кілометрів, що стоїть посеред кратера Гейла.

|