Menu

Космічний корабель SpaceShipTwo нарешті отримав свій двигун і готується до першого польоту

Космический корабль SpaceShipTwo наконец получил свой двигатель и готовится к первому полету


Літак і космічний корабель SpaceShipTwo компанії Virgin Galactic до теперішнього часу здійснив вже більше 20 випробувальних польотів. Всі ці польоти відбувалися в режимі планування без використання двигуна космічного корабля SpaceShipTwo з однієї простої причини, власне двигун ще не був встановлений на космічному кораблі. Саме тому недавній останній політ SpaceShipTwo можна особливо виділити з ряду інших польотів, в цьому польоті на космічному кораблі вже були встановлені всі компоненти гібридного реактивного двигуна і теплової захисту.

"Це був перший політ космічного корабля SpaceShipTwo з встановленими елементами теплової захисту нижньої частини корабля і з руховою установкою в повному складі", - повідомили представники компанії Virgin Galactic в прес-релізі. - "Цей політ став черговою віхою в програмі випробувань, яка просувається успішно. Але ми поки ще побоялися відправляти космічний корабель SpaceShipTwo у повній конфігурації в самостійний політ. Тому він залишався весь час сполученим з літаком-носієм WhiteKnightTwo".

Всі цілі випробувальних польотів були успішно досягнуті, згідно інформації від компанії Virgin Galactic. На майбутнє заплановано принаймні ще два "планують" польоту космічного корабля SpaceShipTwo, перш ніж почнеться наступна стадія випробувань: польоти в яких будуть зроблені спроби включення гібридного реактивного двигуна і польоти з самостійним набором висоти космічним кораблем.

Гібридний реактивний двигун космічного корабля SpaceShipTwo розроблений і виготовлений компанією Sierra Nevada Corp. Його паливом є складний полімерний склад, що нагадує по багатьом властивостям гуму, а в ролі окислювача виступає закис азоту. Цей двигун є модернізацією двигуна, який був використаний в космічний корабель SpaceShipOne. В останньому польоті корабля SpaceShipTwo на ньому вже були встановлені паливні резервуари, але було в них паливо, поки невідомо.

Нагадаємо нашим читачам, що в планах космічного польоту корабля SpaceShipTwo варто підйом на висоту близько 15 кілометрів з допомогою літака-носія WhiteKnightTwo. Потім літак і космічний корабель розділяються, корабель включає свій реактивний двигун і спрямовується вгору. Набравши висоту 100 кілометрів, космічний корабель зупиняє подальший набір, надаючи пасажирам можливість побути деякий час в невагомості і помилуватися неперевершеним виглядом Землі з космосу. Після повторного входу в атмосферу і тривалого планує спуску космічний корабель здійснює посадку на злітно-посадкову смугу космопорту або аеродрому.

Згідно інформації від засновника компанії Virgin Galactic британського мільярдера сера Річарда Бренсона, в даний час більше ніж 500 чоловік підписали контракт з компанією на участь у суборбитальном космічному польоті, яке обійдеться їм в 200 тисяч доларів.

|