Menu

Проведені випробування двигуна Virgin Galactic SpaceShipTwo.

Проведены испытания двигателя Virgin Galactic SpaceShipTwo.


На сторінках нашого порталу ми вже розповідали про програму космічного туризму (Успішні випробування літака-носія WhiteKnightTwo і космічного корабля SpaceShipTwo), що розвивається американською компанією Virgin Galactic. Вчора був зроблений ще один крок наблизило початок ери космічного туризму.

Цим кроком стало успішне завершення випробувань ракетного двигуна, який буде приводити в рух космічний апарат SpaceShipTwo. Цей гібридний ракетний реактивний двигун, в якому в якості окислювача використовується закис азоту, був розроблений за замовленням компанії Virgin Galactic спільними зусиллями компаній Scaled Composites і SNC (Sierra Nevada Corporation). Так як при роботі цього двигуна в якості окислювача використовується досить нетоксичний матеріал, цей двигун завдає набагато менше шкоди навколишньому середовищу, ніж традиційні ракетні двигуни.

Новий двигун дозволить космічного корабля SpaceShipTwo розвинути швидкість більше ніж 4000 км/год і піднятися на висоту 110 кілометрів над поверхнею Землі для здійснення суборбитального польоту. Особливістю цього двигуна є можливість увімкнути або вимкнути в будь-який довільний момент часу. Це має підвищити безпеку майбутніх польотів.

Сам космічний корабель SpaceShipTwo, в даний момент знаходиться на завершальному етапі складання. Його польотні випробування заплановані на кінець цього року, а початок комерційних польотів SpaceShipTwo і WhiteKnightTwo заплановано на наступний рік.

При вартості польоту в 200 тисяч доларів, тим не менш, у Virgin Galactic вже є 300 осіб, бажаючих здійснити політ у космос. Це має принести компанії прибуток в сумі близько 40 мільйонів доларів.



Проведены испытания двигателя Virgin Galactic SpaceShipTwo.


.

|