Menu

Космічний корабель VSS Enterprize компанії Virgin Galactic успішно здійснив випробувальний політ.

Космический корабль VSS Enterprize компании Virgin Galactic успешно совершил испытательный полет.


Компанія Virgin Galactic, що займається просуванням на ринок послуг, пов'язаних з космічним туризмом, зробила ще один крок вперед на шляху реалізації своїх планів. Цим кроком став перший випробувальний політ космічного корабля VSS Enterprize, раніше відомого як SpaceShipTwo і який був перейменований після його представлення широкій громадськості в грудні місяці 2009 року. Перший політ літака-носія WhiteKnightTwo (WK2) з прикріпленим космічним кораблем VSS Enterprize почався з космодрому Mojave Air and Spaceport, розташованого в порожні Мохава, Каліфорнія, і тривав протягом 2 годин і 54 хвилин. Під час вже запланованих подальших випробувальних польотів космічний корабель VSS Enterprize буде випущений в самостійний політ здійснить посадку на злітно-посадочую смугу космодрому.



Космічний корабель VSS Enterprize і літак-носій WK2, отримав ім'я EVE, були розроблені компанією Scaled Composites, яка виграла конкурс Ansari X. "Цей день - дуже важливий день для команд Virgin Galactic і Scaled Composites" - розповів Барт Рутан (Burt Rutan) засновник компанії Scaled Composites. "Цей політ відкриває тривалу програму льотних випробувань, яка буде надзвичайно захоплюючою, як ми сподіваємося, завершиться успішно".



На відміну від попереднього випробувального польоту, в ході цього польоту була досягнута висота 45 тисяч футів (13716 метрів), що трохи не дотягує до висоти в 50 тисяч футів, є розрахунковою висотою з якої буде здійснюватися запуск космічного корабля VSS Enterprize. Після відділення корабель запустить двигуни і розвине швидкість в 4 Max, яка дозволить йому перетнути лінію Кишені і досягти максимальної розрахункової висоти 361 тисячу футів (110 км).



В даний час, за наявною інформацією, компанія Virgin Galactic накопичила на своїх депозитах суму в 45 мільйонів доларів, отриманих від 330 майбутніх космічних туристів, перші з яких вирушать в суборбітальний політ вже у 2011 році.



|