Menu

Samsung Apps стає самою популярною платформою Smart TV серед споживачів, постачальників контента і розробників

Samsung Apps становится самой популярной платформой Smart TV среди потребителей, поставщиков контента и разработчиков

Москва, 17 січня 2012 року - Компанія Samsung Electronics, світовий лідер в області цифрових технологій цифрової конвергенції, розповідає про останні досягнення своєї платформи Samsung Apps для телевізорів Smart TV, а також ділиться інформацією про нові додатках і сервіси, які забезпечують більш широкий вибір розваг на великому екрані домашнього телевізора.

Маючи у своєму арсеналі понад 1 400 доступних додатків, завантажуються в середньому по 50000 раз на добу по всьому світу, Samsung Apps стала самою кращою платформою для розробників додатків і провідних постачальників контента.

Споживачі все частіше використовують свої телевізори для перегляду потокового відео і роботи з додатками, які забезпечують їх інтерактивним і персоналізованим контентом, що задовольняє їхні потреби в музиці, спорт, фітнес, новини або спілкування в соціальних мережах.

Додатки - новинки 2012 року включають в себе: Angry Birds, Discovery Channel, М-GO від MediaNavi, Bravo від NBC, The Daily і «I Love the 80's Trivia» від VH1. Вони поповнять список популярних додатків для Samsung Smart TV, в числі яких AOL HD, CNBC-Real Time, Comcast Xfinity ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MLB.TV, MTV Music Meter, NBA Game Time, Netflix, NHL Gamecenter, TIME TV, The Broadway Channel, Verizon Flex View and Wall Street Journal Live.

У січні 2012 року Samsung розраховує подолати позначку в 15 млн. завантажень, що на 50% більше в порівнянні з попереднім кордоном в 10 млн., встановленим у жовтні 2011 року.

«Згідно з нашими дослідженнями, у всьому світі ключовими факторами популярності Smart TV є телепередачі та відео, - коментує Ерік Андерсон (Eric Anderson), віце-президент по продуктах і контенту Samsung Electronics America. - Але надалі ми очікуємо, що контент і додатки візьмуть своє, розповсюдившись і на екрани інших пристроїв в будинку. Взаємопов'язані домашні системи, що складаються з телевізорів Smart TV, смартфонів, смарт - камер і навіть інтелектуальної побутової техніки, зроблять життя простіше і зручніше. З розвитком нашої платформи в 2012 році бізнес - модель Samsung зможе успішно доповнити комерційні моделі телевізійних компаній і провідних медіакомпаній».

Samsung модернізувала користувальницький інтерфейс Smart Hub, зробивши його ще більш інтуїтивним. Нова версія інтегрованого сервісу ще зручніше і підтримує роздільну здатність Full HD, в той час, як технологія Smart Interaction полегшує пошук і перегляд контенту. Користувачі можуть взаємодіяти з телевізором, використовуючи функції голосового управління, управління рухом і розпізнавання осіб, що відкриває можливості, раніше недоступні на телевізорах.

Новий Smart Hub додав до свого арсеналу функцію багатозадачності: користувачі можуть перемикатися між веб - сторінками завдяки новому веб - браузеру з вкладками, завантажувати і працювати з декількома додатками - і робити все це одночасно.

Крім того, новий сервіс Samsung AllShare Play робить можливим передачу контенту на будь-які DLNA-сертифіковані пристрої. Завдяки наявності веб - сховища AllShare Play дозволяє завантажувати і обмінюватися мультимедійним контентом між такими пристроями, як телевізори, фотоапарати, смартфони, ноутбуки або ПК, незалежно від місця розташування користувача.

Щоб допомогти знову зібрати всю родину у вітальні перед екраном телевізора, Samsung запускає унікальні сервіси, які змушують користувача по-новому поглянути на домашні розваги.

«Родина» (Family Story) дозволяє сім'ям обмінюватися контентом, використовуючи хмарний сервер. Члени родини можуть ділитися фотографіями, створювати власні слайд - шоу, залишати нагадування і складати сімейне розклад. До всього цього користувачі можуть отримати доступ, перебуваючи як вдома, так і поза його, використовуючи смартфони, планшети, персональні комп'ютери і телевізори Samsung Smart TV. У майбутньому в число сумісних пристроїв також увійдуть холодильники з ЖК - дисплеєм і смарт - камери. Члени родини можуть також ділитися фотографіями в реальному часі, виводячи їх на екран телевізора з мобільного пристрою (функція live chat), так що тепер підтримувати контакт з близькими стало набагато легше.

Розділ Фітнес (Фітнес) пропонує власникам Smart TV зручний спосіб стежити за прогресом своїх занять фітнесом як вдома, так і поза його. На додаток до численному фітнес - контенту, користувачі можуть підключати свій смартфон Samsung до телевізора, встановивши спеціальне мобільний додаток. Для того, щоб контролювати свою вагу, можна використовувати ваги Withings WiFi, синхронізовані з Smart TV через бездротове з'єднання. У певних додатках вбудована камера телевізора створить «віртуальне дзеркало», щоб користувачі могли перевірити правильність виконання вправ.

З сервісом «Діти» (Kids) сім'ї отримають доступ до широкого спектру освітнього VOD-контенту. Батьки можуть нагороджувати своїх дітей призами і контролювати час, проведений ними у екрану телевізора.

З додатком Media Hub любителі розваг по достоїнству оцінять великий вибір фільмів і телевізійних шоу, доступних вже на наступний день після їх виходу, а також минулих сезонів улюблених ТЕЛЕВІЗІЙНИХ шоу. Крім того, деякі фільми можна буде подивитися в день їх виходу на DVD. В даний час програма Media Hub також доступно на смартфонах Galaxy S і планшетах Galaxy Tab.

Компанія Samsung також повідомляє про новий стратегічне партнерство з NBC Universal з метою надати користувачам доступ до популярних серіалів у форматі 3D. Першим у цьому списку стане «Зоряний крейсер» Галактика " (Battlestar Galactica), один з найвідоміших науково - фантастичних серіалів останнього десятиліття. Ця та інші стрічки від NBC Universal будуть доступні для перегляду онлайн через додаток Samsung Media Hub.

У зв'язку з рішенням Samsung стимулювати розробку інноваційних програм для платформи Smart TV компанія оголосила переможця конкурсу «the Free TV Challenge 2011». Цього разу перед розробниками стояло завдання створити додаток, що дозволяє людям використовувати декілька пристроїв для взаємодії з контентом на екрані телевізора.

Переможцем став Itaas зі своїм додатком Party Shots, яке дає користувачам можливість знімати фотографії за допомогою мобільних пристроїв і миттєво передавати їх на телевізор Samsung Smart TV. Знімки можна перетворити в слайд - шоу в реальному часі, а також додати до них підписи і коментарі. Party Shots дозволяє зберігати зроблені фотографії, щоб потім переглядати їх і розмістити на різних сайтах.

«Завдяки надійній екосистемі, яку ми змогли побудувати, Samsung Apps стала головною платформою для розробки телевізійних програм і сервісів. В даний час програми для наших телевізорів розробляють більше 25 000 компаній, - говорить Андерсон. - Як кількість телевізійних програм і сервісів буде продовжувати рости, Samsung буде залишатися лідером у цій галузі, і ми будемо надавати ще більше різноманітних додатків, щоб забезпечити найширші можливості домашніх розваг».

|