Menu

Анонс телевізора Sharp Aquos Beyond 4K Ultra HD TV

Міжнародна виставка CES 2015 подарувала нам дуже багато яскравих новинок, які в найближчий рік обіцяють стати флагманами в сегменті споживчої електроніки. Традиційно лідируючі бренди, такі як LG, Samsung і Panasonic протягом трьох днів змагалися між собою в якості і кількості інноваційних технологій, покликаних вивести зображення на абсолютно новий рівень.

В цьому різноманітті технічних новинок мало не загубилася нова розробка компанії Sharp - телевізор AQUOS Beyond 4K Ultra HD TV. Дуже хитромудре назву, але воно повністю виправдовує себе, адже новинка від геніальних японських інженерів просто вражає уяву.

Анонс телевизора Sharp Aquos Beyond 4K Ultra HD TV

За великим рахунком розробники 4K Ultra HD TV зробили просту, але геніальну річ - вони інтегрували в звичний восьмидесятидюймовый екран всі свої розробки за останній рік і приправили це справа модернізованим процесором Quattron з частотою 120Hz. Таким чином ми отримали одне з найбільш технологічних творінь японських телевізійників, яке було показано на CES 2015. І дивлячись на цей приголомшливий телевізор можна впевнено сказати - він вже готовий показувати нам 8К, 12К або будь-який інший формат картинки, який тільки можна уявити. Чому інженери Sharp роблять це зараз? Відповідь проста - тому що можуть.

Отже, про все по порядку. Головна технологія, яка ставить 4K Ultra HD TV на голову вище конкурентів, це чотириколірна субпиксельная панель, що дозволяє на льоту генерувати картинку з 66 мільйонів екранних пікселів. Оновлений процесор виявився тут саме тому - обробляти такий масив квітів під силу далеко не всім процесорам, але Quattron 120Hz справляється зі своїм завданням на відмінно.

Примітно, що компанія Sharp пішла дуже непростому шляху і інтегрувала найскладніші наукові розробки у свій новий телевізор. До таких розробок можна віднести складну систему калібрування зображення, яка розвантажує субпиксели і дозволяє набагато більш насичено видавати складні кольори, такі як яскраво-зелений, золотий і помаранчевий. Дана технологія отримала назву SPECTROS і фахівці запевняють, що завдяки їй спектр кольорів, який може показати нам екран, збільшується на 21 відсоток.

Вже зараз ясно, що з таким значним набором інноваційних технологій і приголомшливих можливостей нова LED-панель від Sharp в найближчий рік стане орієнтиром для всіх провідних розробників домашньої електроніки. За великим рахунком Sharp 4K Ultra HD TV вже готовий гідно показувати зображення у форматі 8К, шкода, що камера, яка вміє знімати таку картинку, в світі тільки одна - це Astro AH-4800, тому найближчим часом 8К контент на домашніх екранах ми навряд чи побачимо.

Підводячи вердикт, можна довго захоплюватися інженерною думкою японських розробників і співати їм дифірамби, однак поки новий телевізор знаходиться лише на стадії прототипу і планується до запуску в серійне виробництво лише в кінці 2015 року. Чи варто говорити, що до того часу стрімке ринок споживчої електроніки напевно зробить крок далеко вперед і буде тоді Sharp AQUOS Beyond 4K Ultra HD TV викликати настільки ж яскраві емоції - невідомо.

|