Menu

Телевізори 2015 року: підсумки виставки у Лас-Вегасі.

Ось закінчилася міжнародна виставка споживчої електроніки CES 2015, щорічно проходить в Лас-Вегасі. Головними трендами індустрії стали:

  • подальша популяризація формату Ultra HD і пристрої з вигнутими екранами,
  • повсюдне використання підсвічування на квантових точках,
  • впровадження алгоритму HDR,
  • перенесення програмних платформ телевізорів на більш просунуті і функціональні.

Представляємо короткий огляд новинок від основних виробників телевізорів.

LG

В рамках виставки компанія представила нову лінійку РК телевізорів формату 4K/Ultra HD з підсвічуванням на квантових точках і нові моделі з технологією OLED.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

У 2015 році все старші моделі телевізорів будуть випускатися з підсвічуванням на основі квантових точок (Quantum Dots). Дана технологія дає більш точні основні кольору (RGB - червоний, зелений, синій), і робить охват на 30% ширше, ніж стандарт Rec. 709. Так само, в лінійці старшої серії телевізорів LG будуть моделі з LED підсвічуванням, що використовують люмінофори (Wide Color LED), які теж розширюють колірну палітру. Для всіх нових серій телевізорів з великим колірним охопленням компанія LG придумала новий брейдинг - Color Prime, щоб покупцям було легко відрізнити їх від інших моделей.

Всі Ultra HD - телевізори отримують: IPS матрицю з широкими кутами огляду і роздільною здатністю 3840×2160, звукові системи від Harman/Kardon (не на всіх моделях), алгоритм апскейлінга 4K Upscale (перетворення контенту до Ultra HD), підтримку кодека H. 265/HEVC і відеофайлів UHD, HDMI 2.0., ультратонкий дизайн корпусу (ULTRA Slim). У серії Art Slim товщина корпусу складає всього кілька міліметрів, це стало можливим завдяки новому корпусу, задня кришка якого зроблена з алюмінієвого композиту і є несучою основою для всієї панелі.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

 

У 2015 році телевізори LG переходять на нову версію операційної системи WebOS 2.0. У ній були враховані недоліки попередньої версії WebOS 1.0, наприклад, швидкість завантаження скоротилася на 60%, а зовнішні пристрої стало підключати простіше, з'явилася можливість налаштувати «Панель Запуску» по своєму смаку.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

Новим флагманом телевізорів LG модель EF9900 (в США) - 77-дюймовий 4K OLED телевізор з змінним радіусом вигину, можна змінювати кривизну регулюванням з пульта. Прототип був представлений в 2014 році, зараз цей телевізор стане повноцінною серійною моделлю.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

 

Samsung

Головна новина - нова серія флагманських телевізорів не використовує технологію OLED. У серії Samsung JS9500 ми бачимо добре знайому РК-панель з поліпшенням підсвічування, як і біля телевізорів інших виробників, це локальне підсвічування на квантових точках і алгоритм підвищення яскравості в 2,5 рази - HDR. Застосування цих двох технологій повинно підвищити охват до 90% і скласти конкуренцію OLED технології, що сумнівно, т. к. охват OLED панелей становить 124%.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

Дизайн нових Ultra HD телевізорів Samsung серії JS9500 не сильно відрізняється від минулорічної HU9000, та ж тонка рамка і викривлений екран. Флагманська модель JS9500 буде випускатися в 65 і 88 дюймових розмірах, серія JS9000 - 48, 55, 65 і 75, а молодша JS8500 надійде в продаж в розмірах 48, 55 і 65 дюймів. Варто відзначити, що версії JS9500 і JS900 будуть випускатися з вигнутим екраном, а версія JS8500 залишиться з плоским.

На всіх телевізорах Samsung Smart TV випуску 2015 року буде встановлена операційна система «Tizen». Інтерфейс операційної системи став простіше і зрозуміліше для користувача, але головна мета полегшити роботу розробникам додатків і спростити інтеграцію з іншими пристроями. У новій операційній системі можна буде побачити багато цікавих функцій, таких як, мультиекранний режим для декількох пристроїв та «Samsung Quick Connect» - технологія підключення телевізора до інших пристроїв Samsung. З'явиться підтримка нових цікавих сервісів: «PlayStation Now» від Sony - хмарний ігровий сервіс, «Samsung Sports Live» - інтерактивні спортивні трансляції з вбудованою статистикою, «Samsung Milk Video» - ліцензійний медіаконтент від великих студій.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

Щоб якось виділитися в умовах жорсткої конкуренції Samsung для своїх флагманських телевізорів запропонував нову абревіатуру - SUHD, розшифровується як "The most seductive TV of all time" ("самий спокусливий ТБ всіх часів").

Sony

Нова лінійка 4K Ultra HD телевізорів представлена шістьма серіями включають в себе дванадцять моделей. Старші серії X94C і X93C, з ультратонким корпусом X90C і зігнутим S85C. Молодші серії - це X85C і X83C.

Основні інновації, представлені компанією на виставці:

  • Новий процесор X1 з поліпшеною обробкою зображення. Його система спеціально заточена на роботу з форматом 4K.

     

    Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

     

  • Операційна система Sony Android TV. Завдяки новій системі, яка буде встановлена на всіх моделях 2015 року, телевізор може зрівнятися зі смартфоном і планшетом, він так само має доступ до сервісів і додатків Google - мобільним іграм, бібліотекам музики і фільмів. Для роботи з системою використовується сенсорний пульт з вбудованим мікрофоном, що дозволяє управляти телевізором за допомогою голосових команд.

     

    Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

  • Найтонший (на момент анонса) 4K телевізор. Нові моделі стали тонше і витонченіше. Серія X90C з дизайном Floating Style з діагоналлю 55 або 65 дюймів має товщину 4,9 мм (в самому тонкому ділянці), це менше ніж товщина iPhone 6.

     

    Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

  • Покращена обробка аудіо формату High Resolution Audio, що дозволяє програвати стиснені музичні файли і саундтреки фільмів. Телевізори серії X94C і X93C з клиновидним дизайном оснащені якісними динаміками, і забезпечують вражаючі звучання.

    Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

Panasonic

Компанія Panasonic представила напівпрофесійний телевізор для вимогливих до якості зображення користувачів і сподівається, що серія CX850 стане найкращою за колірним характеристикам серед ЖК-телевізорів 2015 року.

Телевизоры 2015 года: итоги выставки в Лас-Вегасе.

Як і в топових моделей інших виробників, на серії CX850 встановлені самі передові функції і технології: потужний процесинг, підтримуючої 4K-дозвіл, апскейлінг форматів SD/HD, локальне підсвічування на квантових точках, алгоритм підвищення яскравості-HDR з технологією SBP (Super Bright Panel), функція SMD (Studio Master Drive). Це забезпечило збільшення колірного діапазону до 98% і отримання більш насичених відтінків в неяскравих областях видеосцены. Компанія порівнює свій телевізор CX850 не з конкурентами або аналогами, а з професійними моніторами, використовуваними в голлівудських студіях.

Програмна платформа телевізорів Panasonic перейшла на операційну систему Firefox OC. Інтерфейс оптимізований, полегшений і став більш простим для будь-якого користувача. У нього вбудований сервіс пошуку і рекомендацій контенту Xumo Guide, а також підтримка найбільших стриминговых сервісів на зразок Netflix 4K.

|