Menu

Основні технічні характеристики телевізорів

Крокуючи в ногу з часом, ми намагаємося стежити за інноваціями в світі техніки для дому. І сьогодні найбільш популярними є рідкокристалічні телевізори. Ось деякі поради щодо їх вибору.

РК телевізор і його діагональ

Основные технические характеристики телевизоров
При виборі моделі РК телевізора зверніть увагу на розмір діагоналі. Фахівці радять вибирати рідкокристалічний телевізор з розрахунку: відстань від екрана до глядача повинно бути рівним чотирьом діагональ телевізора. На прикладі це виглядає так: якщо взяти ЖК телевізор, екран якого 32 дюйми, і помножити на 4, одержимо, що відстань між екраном телевізора і глядачем буде 4 метри. Вибираючи телевізор в магазині, можна протестувати кілька моделей різного розміру, вставши від них на відповідну відстань. Перевагу краще віддати тій моделі, яка найбільш сприятлива для очей.

Дозвіл РК телевізора

При виборі перегляду виключно телевізійних програм, врахуйте те, що дозвіл для формату PAL або SECAM - 720х576. Іншими словами, ширина дорівнює 720 пікселів, а висота буде 576. З пікселів виходить зображення. В пікселі міститься інформація яскравості 3-х основних кольорів. Фахівці радять придбати РК телевізор з меншою діагоналлю і великою роздільною здатністю. За стандартами, вещаемое зображення має співвідношення 4:3. Так, наприклад, 720х576, 800х600 - це мінімальний дозвіл для перегляду.

Основные технические характеристики телевизоров

Для DVD-фільмів на РК телевізорі радять купувати моделі з великою роздільною здатністю - 1366х768. Варіант з дуже великою роздільною здатністю для нашої країни не підходить. Таку можливість мають тільки Америка і Японія, де є цифровий телесигнал 1920х1080 пікселів.

Час відгуку

Основные технические характеристики телевизоров
Екран рідкокристалічного телевізора являє собою безліч кристалів, які під час мовлення змінюють своє місцезнаходження від початкового в крайнє. Таким чином, ми отримуємо кольорове зображення. Важливо знати: чим швидше обертаються кристали, тим якісніше кольору на вашому екрані. До речі, час обертання кристалів називають часом відгуку. Зупиніть свій вибір на тих моделях, де час відгуку дорівнює приблизно 8 мілісекунд.

Параметри: контраст, яскравість, колір

Основные технические характеристики телевизоров
Контрастність - важливий параметр для моделей ЖК-телевізорів. Насиченість кольору на екрані, різноманіття колірної гамми залежить саме від контрастності. Наприклад, якщо у рідкокристалічного телевізора вона вказана як 600 до 1, це означає, що темні місця в зображенні на екрані від світлих відрізняються в 600 разів. Якщо ці параметри виявляться більше, то колір буде краще. Є додаткові параметри, якими можна відрегулювати контрастність.

Інший найважливіший параметр РК телевізора - це яскравість. Від яскравості залежить напруга вашого зору. Чим вона нижча, тим більше напружується зір при перегляді. Фахівці рекомендують оптимальну яскравість, дорівнює 450 кд/м2. Можливо, показник яскравості буде трохи більше, до недоліків телевізора це не відноситься.

При виборі удосконалених моделей РК телевізорів ви можете виявити вже вбудований детектор рівня яскравості в процесі самої роботи. В таких моделях є можливість самостійного настрою порогу яскравості, що дає найбільш сприятливе сприйняття зображення.

Кути огляду

Основные технические характеристики телевизоров
Вибираючи ЖК телевізор, зверніть увагу на кут огляду, це важливо. Він повинен складати 160о. Це відноситься до вертикальній і горизонтальній площині. Під кутом 80о контрастність стає менше в кілька разів у порівнянні з центром. Показники кута огляду на сучасних ЖК-телевізорах складають 176о - 178о.

Звук

Основные технические характеристики телевизоров
Звукові показники РК телевізорів також мають свої особливості. Тут присутній стереофонічна система. Для максимальної частоти звуку багато сучасні телевізори забезпечені цифровими підсилювачами. В акустичній системі таких моделей є твітери, розмір яких не менше 2 см, і чотири динаміки, їх розмір близько 6 див. Також ЖК телевізори оснащені акустичною системою типу Surround. Така система створює ефект присутності (Dolby Surround або SRS TrueSurround).

Пристрої для додаткового підключення

Основные технические характеристики телевизоров
У РК телевізорів є стандартний набір виходів і входів: SCART, S-Video, компонентний і композитний. Повинні бути цифрові пристрої для сумісного використання таких камер або DVD-плеєрів. Для найбільшої функціональності переконайтеся в наявності 2-х слотів, які призначені для під'єднання USB-порту і карт пам'яті.

При виборі ЖК телевізора в першу чергу керуйтеся власними уподобаннями і відчуттями. Варто також проконсультуватися у фахівців магазину, в якому ви будете купувати телевізор. Насолоджуйтесь гарною якістю перегляду!

|