Menu

Кращі телевізори для перегляду фільмів

Сама назва "домашній кінотеатр" передбачає можливість насолоджуватися переглядом фільмів в комфортній домашній обстановці. І не важливо, який телевізор буде його основою - Full HD або Ultra HD 4K. Фільми потрібно дивитися в затемненому приміщенні, тому критичне значення мають такі характеристики зображення, як рівні чорного і контрастність. Також важливо для телевізора, що використовується в якості кіноекрана, якісна кольоропередача. Для цього особливу увагу при виборі телевізора потрібно приділяти коректно функціонуючим встановленим режимам перегляду.

Як правило, фільми знімаються на швидкості 24 кадри в секунду, що відрізняється від параметрів телевізійного мовлення, і це теж треба мати на увазі. Нарешті, розмір має значення, так що телевізор для домашнього кінотеатру повинен бути великим!

Так що ж можна запропонувати тим кіноманам, які задалися метою купити новий хороший телевізор по оптимальному поєднанню "ціна-якість"?

Samsung HU8500

Лучшие телевизоры для просмотра фильмов

Так як поява формату 4K Blu-ray очікується влітку 2015 року, ви, можливо, захочете підготуватися до "революції в дозволі" і відразу придбати Ultra HD TV. А до виходу формату можна зайняти час переглядом різних потокових UHD-сервісів, які зовсім скоро будуть доступні на платформі Samsung Smart TV. Наприклад, Netflix 4K вже діє, а скоро підключиться і Amazon, тому Samsung HU8500 буде як не можна до речі.

Що таке UE65HU8500? Це новий, "заряджений" за останнім словом техніки телевізор з вигнутим екраном, який завдяки своїй формі дає глядачеві відчуття повного занурення в атмосферу фільму. Зображення, що отримується в режимі Movie, відрізняється надзвичайною якістю і точністю передачі кольору. Система локального затемнення екрану сприяє відображенню дуже глибоких відтінків чорного, а обробка зображення рухомих об'єктів відбувається бездоганно. На даний момент трохи менша по діагоналі модель 55UE8500 продається за ціною близько £2199, в той час, як 65-дюймова - за £4000. Не дешево, але дуже круто!

Panasonic AS640

Лучшие телевизоры для просмотра фильмов

З точки зору ціни TX-48AS640B виглядає більш реалістично. Однак за якістю зображення він так само чудовий. У цій моделі кілька розмірів екрану (42", 48" і 55"), ціни починаються від £429. На відміну від РК-телевізорів Panasonic, AS640 здатний відтворювати глибокі рівні чорного, які не губляться, коли в приміщенні гаситься освітлення. Режим True Cinema дуже хороший щодо передачі кольору, а це теж дуже важливо.

Також на даній моделі встановлений прекрасний набір сервісів Smart TV. Разом з платформою користувач отримує доступ до багатого сховища контенту і, в першу чергу, кінофільмів. Крім усього іншого, це ще й досить хороший 3D телевізор.

Загалом, любителі кіно не будуть розчаровані. Для тих, хто не хоче витрачати велику суму, TX-48AS640B є прекрасним варіантом. Більш того, на зекономлені гроші можна придбати непогану зовнішню аудіосистему для домашнього кінотеатру.

Sony X9005B

Лучшие телевизоры для просмотра фильмов

Ще один 4K TV. Було важко втриматися і не включити його в список. Для цього телевізора не обов'язково купувати окремі колонки, так як по обидва боки екрану X9005B має вбудовані динаміки дають якісний звук і представляють важливе значення для загального дизайну телевізора. Обробка відео функціонує так добре, що сигнал з джерел, навіть не представляють формат 4K (наприклад, Blu-ray), відтворюється дуже якісно.

Відмінна контрастність, чудова обробка зображення об'єктів, що рухаються, дуже точна передача кольору - все це забезпечує одну з найбільш найкращих за якістю картинок станом на 2014 рік. Крім того, потрібно взяти до уваги той факт, що екосистема Smart TV Ultra HD інтенсивно розвивається і з кожним місяцем зростає. Як і в Samsung, Sony X9005B є додаток Ultra HD Netflix, сервіс від Amazon вже на підході. А раз це Sony, то перспективи щодо різноманітності контенту гарантовані.

Висока якість зображення, як правило, супроводжується високими цінами. Ситуація наступна: KD-65X9005 (65-дюймова модель) коштує в роздрібній мережі магазинів близько £3349; 55X9005B (55-дюймова модель) коштує дешевше - £2399.

LG EA980

Лучшие телевизоры для просмотра фильмов

Поява на ринку цієї моделі довелося чекати дуже довго, але коли вона, все ж, вийшла, про час, витрачений на очікування, ніхто не пошкодував. Ніколи раніше рівні чорного і динамічний діапазон не були так гарні, як на цьому 55-дюймовому вигнутому OLED-екрані. Та й взагалі, LG EA980 являє собою твір мистецтва і зсередини, і зовні. Інженери LG навіть примудрилися поставити на цей телевізор дуже пристойні за якістю звучання колонки. Вони сховали їх у напівпрозорому підставі цього супертонкого ТБ. І алгоритм обробки руху, і передача колірної гами аналогічні за якістю рівнів контрастності.

Немає абсолютно ніякого сумніву в тому, що 55LA980 є найкращим телевізором для перегляду кінофільмів. Але в якості монітора для комп'ютерних ігор він не підійде, для цього існують більш вдалі моделі.

Платформа Smart TV так само продумана до найдрібніших деталей. Користувачеві надається доступ до величезної кількості сервісів для перегляду потокового відео. Не можна назвати ціну на цей LG захмарною, але вона і не з дешевих: у вересні 2014 року ціна в інтернет-магазинах на 55LA980 становила £2999.95 Але телевізор такого рівня не може коштувати менше. Дуже хотілося б бачити майбутнє за телевізійними екранами OLED, так як приклад LG EA980 доводить, що вони приховують величезний потенціал!

|