Menu

Для XBMC обрали нове ім'я - Kodi

Для XBMC выбрали новое имя – Kodi

Xbox Media Player розроблявся спеціально для першого покоління ігрових консолей від Microsoft, але програма, пізніше перейменована в XBMC, ніколи не підтримувалася приставками Xbox 360 і Xbox One. І оскільки тепер більше нагадує розважальний центр, а розробники хочуть убезпечити себе від можливих претензій і судових розглядів з софтверним гігантом, для XBMC обрали нове ім'я - Kodi.

Повідомляється, що єдиною зміною в Kodi стане новий екран завантаження. Вільне програмне забезпечення, як і раніше, буде поширюватися під ліцензією GPL 2.0, залишаться колишніми користувальницький інтерфейс і навіть нумерацію релізів. Зокрема, друга альфа-версія Kodi 14.0 з кодовим ім'ям Helix вже доступна для завантаження на ПК, медіаплеєрах на базі Raspberry Pi, смартфонах і планшетах з операційною системою Android на борту, ТВ-приставки Apple TV і iOS-пристроях (тільки після jailbreak).

Як відзначають розробники, логотип для Kodi створить студія веб-дизайну DogHouse Media, а поки в нових релізах буде використовуватися зображення, показане вище.

|