Menu

Як Android TV змінить світ комп'ютерних ігор

Как Android TV изменит мир компьютерных игр

Прірва, що розділяє мобільні ігри від ігор, призначених для ігрових приставок, стає все менше. Інтернет-гігант Google планує ще більше зблизити ці два світи, і допоможе йому в цьому платформа Android TV.

Анонс нової платформи відбувся цього літа на конференції GoogleI/O. Якщо говорити по суті, з приходом Android TV Google почне розглядати телевізори, мобільні пристрої, на яких можна буде встановлювати Android-додатки. А щоб на ТБ-приймачах можна було грати в ігри, Android TV отримає підтримку чіпсетів Nvidia Tegra K1. Ось тоді можна буде запускати на телевізорі ігри, якими раніше могли насолоджуватися тільки власники приставок Xbox або PlayStation. Додатково буде потрібно лише такий аксесуар, як геймпад.

Очікується, що платформа Android TV вийде цієї осені. Тобто, з'явиться маленький пристрій, подібне тим, що вже є на світовому ринку - Nvidia Shield, Mad Catz M.O.J.O., Amazon Fire TV і Ouya. На думку розробників геймерам, які звикли до ігрових консолей, не потрібно буде звикати до чогось нового.

Роджер Фредді, генеральний директор компанії Square One Games стверджує, що “додатковий потужний процесор, здатний обробляти графіку, плюс функціональність, яку забезпечує OpenGL ES 3.1 - ось все, що необхідно для опрацювання більш складних сцен із застосуванням сучасних технологій рендеринга. Так як в новій платформі від Google все це буде, світ простих користувачів, а за сумісництвом власників телевізійних пристроїв, буде значно розширено. Практично до кожного з нас прямо в будинок прийдуть найсучасніші комп'ютерні ігри". Відчуття від гри на Android TV будуть гранично схожі на ті, що отримують гравці, які використовують сучасні приставки. Але різниця, все-таки, теж буде. Зміниться сам ігровий процес. На нього, на думку розробників, в Androi dTV можуть вплинути чотири моменти.

Ігри нового типу будуть кросплатформним.

Unearthed: Trail of Ibn Battuta - гра-екшн від третьої особи, в якій дія відбувається в наші дні на Середньому Сході. Це приклад мобільної гри, яка перетвориться в кращу сторону на великому екрані. Розробник Unearthed компанія Semanoor International працює над створенням другого епізоду гри. Він буде базуватися на движку Unreal Engine 4, оптимізованому для Tegra K1. Движок Unreal Engine 4 дозволяє зробити гру кроссплатформної, при цьому якість графіки і геймплей від цього не погіршаться.

З приходом Android TVмультиплеерные ігри увійдуть в вітальню майже кожного будинку.

Кріс Говард - керівник відділу ігор у видавничій компанії zGames вважає, що мобільні ігри, в яких є режим мультиплеера, здатні захопити всіх членів сім'ї. Ігровий процес вийде на новий рівень, залучаючи до себе значно більшу кількість людей, ніж зараз. Інтерактивні опції режиму багатокористувацької гри змусять геймерів розвивати навички командної роботи. Для цього як не можна краще підійдуть такі ігри, як Super Smash Bros., Lego Lord of the Rings і Ratchet & Clank.

Как Android TV изменит мир компьютерных игр

Звичайно ж, одиночний ігровий режим нікуди не дінеться, але мультиплеер стане більш соціально-привабливим, так як на мобільному пристрої цей режим поки не реалізований досить добре. Переваги великого екрану телевізора в цьому плані просто незаперечні. Тільки так можна буде повною мірою насолодитися красою графіки і геймплея. Відчуття від ігрового процесу на великому екрані, звичайно ж, будуть зовсім іншого порядку.

Геймпади будуть використовуватися і з новими, і зі старими іграми.

"Не потрібно недооцінювати значення геймпадів, які сприяють придбанню ігрового досвіду на зовсім іншому рівні", - каже Паскаль Бестеброер, засновник компанії OrangePixel, яка є творцем ігор Groundskeeper 2, Gunslugs і Heroes of Loot. "Хоча мої ігри призначені для сенсорних екранів мобільних пристроїв, але і вони абсолютно змінюються, якщо використовувати разом з ними фізичні контролери, такі ж, які будуть у Android TV", - продовжує Бестеброер.

Как Android TV изменит мир компьютерных игр

На його думку, він уже бачив "чудове перетворення і, як наслідок, зрослий попит" на застарілі ігри, коли їх оптимізували для сучасних пристроїв типу Ouya і Fire TV. Шанувальників ігрової системи Android TV може бути набагато більше. Природно, це вплине і на бізнес - дуже багато розробники переорієнтуються на сегмент ігор, в яких потрібне використання фізичних геймпадів, а не елементів управління для сенсорних екранів.

«Один пристрій, щоб управляти всіма»

Зараз ринок Android-ігор занадто неоднорідний, так як розробники змушені створювати різні версії однієї і тієї ж гри, щоб вона без проблем запускалася на пристроях, що мають різні технічні характеристики. У Android TV буде уніфікована апаратна частина, серцем якої стане процесор Tegra K1. Завдяки цьому творці ігор зможуть випускати більш якісні програмні продукти, призначені для користувачів, які збираються разом у когось вдома. Для геймерів це буде великим плюсом, так як вони зможуть грати в ігри на великому екрані. Необхідності в покупці окремої ігрової приставки не буде, витрачати додаткові гроші не доведеться.

Що стосується розробників, вони зможуть швидко підготувати багато висококласних ігор для платформи K1/Android TV. Більш того, багато з них перебувають у вигідному становищі, оскільки вже мають велику аудиторію шанувальників, які використовують їх програмні продукти на смартфонах і планшетах. Розробникам залишиться тільки додати деякі покращення у вигляді більш якісної графіки, нових ігрових режимів і соціальний контекст у вигляді можливості ігри вдома з друзями у вітальні.

За матеріалами techhive.com

|