Menu

300 Ultra HD каналів очікується до 2023 року

До 2023 року в світі буде налічуватися близько 300 супутникових телеканалів, що транслюються в рамках DTH-платформ в форматі Ultra HD. Такий прогноз міститься у дослідженні, проведеному NSR.

Згідно з даними останньої редакції звіту «Глобальний розвиток DTH-ринків», поява на DTH-платформи перших телеканалів у форматі Ultra HD, очікується до кінця 2015 року, і після того, як глядач зможе відчути переваги нового формату, слід очікувати бурхливого зростання кількості таких каналів.

На думку експертів NSR, DTH-платформи будуть використовувати Ultra HD канали в якості ключового козиря у своїй боротьбі з наземними конкурентами. Експерти групи прогнозують, що до 2023 року річні лізингові доходи від Ultra HD контенту досягнуть позначки 125 мільйонів доларів (90 мільйонів євро), а загальні лізингові доходи за 10 років з 2013 - 500 мільйонів доларів.

На думку авторів звіту, більша частина Ultra HD каналів буде віщати на розвинених ринках, зокрема в Північній Америці і Західній Європі, проте «пару дюжин» таких каналів з'явиться і на ринках Східної Азії.

«У 2013 році на ринки по всьому світу було поставлено понад 3,1 мільйона Ultra HD телевізорів, і це незважаючи на практично повну відсутність каналів, які ведуть мовлення в цьому форматі, - за винятком жменьки демо-каналів і обмеженої кількості контенту, доступного на YouTube і через IPTV», - заявив аналітик і співавтор доповіді NSR Алан Крісп.

Поряд з прогнозами солодкого життя для Ultra HD каналів, тривимірним телеканалам уготована менш райдужна життя. За твердженням аналітиків з IHS Technology, в даний час простежується тенденція до зниження запуску нових 3D-каналів.

|