Menu

Програми для передачі потокового відео з Android-пристрої на Chromecast

Медіаплеєр Google Chromecast підключається до телевізора і дозволяє дивитися відео та слухати музику з різних інтернет-ресурсів - Netflix, YouTube, Pandora, Google Play Music. А що, якщо хочеться подивитися відзняте на телефоні відео на телевізорі, не викладаючи його на сайт?

Коли Chromecast був тільки що анонсований, організувати подібне було неможливо. Але після того, як компанія Google випустила Google Cast SDK, з'явилася велика кількість софта, здатного передавати медіафайли з мобільного пристрою на телевізор. Необхідно лише мати на увазі, що при відключенні смартфона або планшета відтворення файлу припиниться.

У даній статті розглядаються шість з тих перших додатків, які призначені для роботи в зв'язці "Android-пристрій + ТВ з підключеним до нього адаптером Chromecast".

AllCast ($4.99, безкоштовний пробний період)

Ця програма не тільки передає локальні медіафайли на Chromecast. Воно також може використовуватися разом з Roku, Apple TV, Xbox 360, Xbox One, WDTV, а також Samsung, Sony і Panasonic Smart TV і іншими пристроями, що підтримують стандарт DLNA.

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

І нічого складного, потрібно просто запустити AllCast, відкрити папку з медіа-колекцією, вибрати файл і відправити його на телевізор. Для управлінням відтворенням є сенсорні кнопки.

Безкоштовно подивитися можна тільки перші 60 секунд відео. Щоб зняти це обмеження потрібно заплатити $5, саме стільки коштує версія AllCast Premium.

Розробником AllCast є Кушик Дутта (Koushik Dutta). Він один з перших почав створювати Android-додатки для роботи з Chromecast. Вихід AllCast відбувся ще до фінального релізу Google SDK. Тепер програма підтримує не тільки Chromecast, але і інші гаджети.

 

Avia ($2.99)

Як і AllCast, Avia може передавати потокове відео, музику і фотографії. Крім того, воно має підтримку плейлистів і може використовуватися в якості окремого медіаплеєра для Android. Для передачі контенту на ТБ досить лише натиснути кнопку Chromecast.

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

Медіаплеєр Avia доступний безкоштовно. Але якщо потрібен Chromecast, то потрібно буде заплатити $2.99 за "Avia Extras".

 

Juice for Chromecast ($2.99, в безкоштовній версії функції обмежені)

Додаток Juice вміє передавати потокові мультимедійні файли, а також сортувати їх за датою створення або додавання в бібліотеку. Безкоштовна версія Juice на перший погляд цілком працездатна, але це не зовсім так. На Chromecast можна відправити тільки перший файл медіа-колекції. Для того щоб повністю розблокувати цю функцію, потрібно заплатити $2.99 (вбудована купівля).

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

 

LocalCast (безкоштовний додаток)

На даний момент найпривабливіше в LocalCast - це його безоплатність. Однак не всі файлові формати цьому додатком «по зубах». Деякі відео LocalCast може не побачити.

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

Розробник обіцяє розширити список підтримуваних форматів. Дізнатися більш детальну інформацію про LocalCast можна на форумі xda-developers.

 

Plex ($4.99)

Plex - це багатоплатформовий медіаплеєр, який може працювати, як з локальними, так і з інтернет-контентом. Крім того Plex дозволяє передавати потокові відео і музику з пристрою на пристрій. Підтримка Chromecast була додана зовсім недавно.

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

Хоча за Plex потрібно заплатити $4.99, без оформлення підписки PlexPass доступу до функції Chromecast не буде. Передплата - це тимчасова міра, так як дана опція досі знаходиться в стадії розробки. Як тільки робота завершиться, опція Chromecast стане доступна всім користувачам.

 

RealPlayer Cloud (безкоштовний додаток)

Підписатися на RealPlayer Cloud можна безкоштовно, користувач отримає 2 Гб на хмарне зберігання і зможе завантажувати "хмара" фотографії, відео та інший контент. Після цього можна не тільки мати доступ до файлів з будь-якого Android-пристрої, але і відправляти файли на Chromecast.

Приложения для передачи потокового видео с Android-устройства на Chromecast

Якщо "хмарна" частина програми не потрібна, нею не можна користуватися. Для перегляду контенту, що зберігається на пристрої Android, потрібно запустити RealPlayer і натиснути кнопку Chromecast, а потім "Play". Chromecast "підчепить" відео через мережу Wi-Fi і ніякої завантаження в хмару не потрібно.

RealPlayer - це один з найперших плеєрів, створених для потокового відтворення відео і музики. Сьогодні подібна функціональність користується величезним попитом. На даний момент RealPlayer Cloud можна назвати самим універсальним додатком для власників Chromecast.

Отже, для того щоб дивитися відео з інтернет-ресурсів, таких як Netflix, Hulu Plus, YouTube, HBO Go або Google Play Movies, потрібно буде виконати кілька простих дій - запустити одну з описаних вище програм і натиснути кнопку Chromecast. Chromecast в даному випадку буде виступати в якості пристрою для передачі потокового відео з інтернету на телевізійний приймач.

За матеріалами liliputing.com

|