Menu

Що нового з'явиться в Sony Smart TV в 2014 році

Цього року на виставці CES компанія Sony анонсувала новий телевізор формату 4K, але в руки журналістів він потрапив тільки зараз. Як з'ясувалося, оновився не тільки дизайн лінійки японських телевізорів 2014 року, але і інтерфейс Sony Entertainment Network.

Вже рік тому було зрозуміло, що інтерфейс SEN чекає оновлення, хоча деякі елементи старої оболонки (Cross Media Bar (XMB)) будуть збережені. Sony повністю змінила підхід, і інтерфейс зразка 2014 року став невпізнанним: іконки зменшилися в розмірі, вони розташовуються по сітці, тому на екрані поміщається набагато більше елементів, ніж при вертикальної прокрутки списків XMB. Вдало вписуються в простір і видеоокна, за якими можна дізнатися, що йде в ефірі.

На даний момент кожен телевізор повинен включатися за дві секунди проти 10 секунд в 2013 році. Досвідчений зразок включався за чотири секунди, але досі до смарт-функцій телевізора можна дістатися приблизно за 10 секунд. Здійснювати навігацію набагато простіше за допомогою великого тачпада пульта ДУ One-Flick. Можна викликати спливаючі меню, прокручувати списки передач, відеострічку в YouTube, не блокуючи при цьому весь екран. Це серйозне поліпшення порівняно з відволікаючими елементами Smart TV попередніх версій.

Что нового появится в Sony Smart TV в 2014 году

Новий TV Guide складається з іконок, сюди зображення завантажуються з інтернету, що ілюструють програму телепередач. Текст, на якому базувався Гід попередньої версії, більше не змушує надовго відволікатися від подій на екрані. Якщо до телевізора підключений USB-флеш, ви можете створювати чергу для запису або налаштувати нагадування для програми передач.

Что нового появится в Sony Smart TV в 2014 году

Якщо захочеться, можна вийти на традиційний екран Apps (Додатка), де можна побачити все зразу. З нього відкривається доступ до контенту з інтернету, медіа серверів DLNA і з USB-флеш. І не потрібно перескакувати з однієї програми на іншу. На тестованої моделі ТБ були встановлені не всі, а тільки Demand 5, BBC iPlayer, Netflix і YouTube. Але в Sony ще є час, щоб наповнити систему додатками і контентом, перш ніж цей Smart TV потрапить в магазини роздрібної торгівлі.

Контент розподілений по вкладках, наявних на верхній частині екрану: Music, Movies і Pictures. Для музики Sony використовує власний сервіс Music Unlimited, для відео - Video Unlimited і Play Memories. Доступ до контенту буде здійснюватись здебільшого за допомогою оформлення підписки. Для того щоб користувачі могли дивитися музичні відео на моделях 2014 року, Sony придбала у Vevo ексклюзивні права.

Что нового появится в Sony Smart TV в 2014 году

Сторінка Social View стане більш привабливою. Там вже є деякі цікаві функції. Наприклад, можна задавати пошук повідомлень за конкретною телепередачі в пошуковому рядку Twitter. Знайдені по темі твіти відображаються в нижній частині екрана.

Загалом, Sony рухається в правильному напрямку, вирішивши кардинально оновити свою систему смарт-функцій. Новий дизайн - це крок уперед порівняно з спрощенням, через яке пройшов інтерфейс Smart Hub від Samsung. І, хоча, оновлений SEN Smart TV виглядає не настільки захоплююче, як заснований на Android інтерфейс від Philips або операційна система WebOS на телевізорах LG, нам не терпиться провести більш глибоке дослідження.

Новий інтерфейс отримають телевізори Sony, починаючи від моделей W7 і вище. Зовсім скоро вони з'являться в продажу, так що більш докладного огляду залишається чекати не так довго.

За матеріалами expertreviews.co.uk

|