Menu

Wall of Wind - найпотужніший на сьогоднішній день симулятор, здатний змоделювати ураган 5-ї категорії.

Wall of Wind - самый мощный на сегодняшний день симулятор, способный смоделировать ураган 5-й категории.


У Міжнародному університет Флориди введено в дію симулятор ураганів Wall of Wind, який є найпотужнішим симулятором, здатним моделювати вітри ураганів п'ятої категорії, що мчать зі швидкістю більше 250 кілометрів на годину. Така потужність установки забезпечується 12 вентиляторів, лопаті яких мають діаметр близько двох метрів і які приводяться в дію електродвигунами потужністю 700 кінських сил кожен.

Під час випробувань установки Wall of Wind на випробувальному стенді були побудовані два будови, конструкції одного з яких були запозичені у будинку, зруйнованого руйнівним ураганом Ендрю, який 20 років тому обрушився на південне узбережжя штату Флорида. Конструкція другого будівлі була створена з урахуванням усіх існуючих нині правил, вимог і будівельних норм. Обидві будівлі зазнали впливу ураганного вітру та дощу, які повторюють по потужності ураган Ендрю.

Ариндэм Чоудхурі, директор відділу досліджень ураганів і вітру, розповідає: "Створення установки Wall of Wind є спадщиною урагану Ендрю та інших не менш могутніх ураганів, що охопили береги Америки в різний час. Маючи на озброєнні подібну установку, ми можемо займатися розробкою і тестуванням нових конструкцій будівель, які будуть здатні витримати ураганні вітри, мінімізувати втрати людських життів і заподіяні стихійним лихом збитків".



|