Menu

Технологія Rabbit Proto дозволяє перетворити в електронний пристрій будь-який предмет, що друкується тривимірним принтером

Технология Rabbit Proto позволяет превратить в электронное устройство любой предмет, печатаемый трехмерным принтером


За допомогою технології тривимірної друку в даний час виготовляється досить велика кількість деталей, за допомогою яких потім створюються прототипи різних електронних пристроїв. Одним з останніх досягнень у цьому напрямку є технологія, що отримала назву Rabbit Proto. За допомогою додаткових апаратних засобів для тривимірного принтера і спеціалізованого програмного забезпечення ця технологія дозволяє створювати електричні ланцюги та інші елементи електронних схем прямо в момент друку об'єкта, перетворюючи його в наполовину закінчений електронний пристрій.

Розробка технології Rabbit Proto була виконана вченими з Стенфордського університету. В даний час вона повністю адоптована для використання з тривимірними принтерами численного сімейства RepRap, хоча її з невеликими модифікаціями можна буде використовувати спільно з іншими видами тривимірних принтерів.

Основою технології Rabbit Proto є шприц, який за допомогою спеціальних чорнила дозволяє наносити на поверхню друкованого пластику струмопровідні доріжки. В недалекому майбутньому дослідники збираються розробити конструкцію спеціального екструдера, який буде змішувати розплавлений пластик з струмопровідним компонентом, що дозволить створювати струмопровідні доріжки, контактні площадки з пластику, а не з шару струмопровідних чорнила, що повинно забезпечити більшу механічну міцність і надійність створюваних електронних пристроїв.

Слід зазначити, що проект Rabbit Proto є проектом з відкритим доступом. Вся необхідна інформація, включаючи вихідний код програмного забезпечення, креслення апаратних засобів та іншу документацію, доступна всім бажаючим через відомий сервіс GitHub.

А ті, хто не хоче возитися самостійно з виготовленням обладнання системи Rabbit Proto, можуть зробити попередні замовлення, виконання яких розпочнеться вже цього літа. Шприц для екструдера для друку струмопровідними чорнилом обійдеться в 350 доларів, комплект Super Rabbit, що включає в себе екструдер з вбудованим шприцом, оцінюється в 450 доларів, а готовий тривимірний принтер, на який будуть встановлені всі компоненти набору Super Rabbit Extruder обійдеться покупцям в 2499 доларів.



|