Menu

Mx3D-Metal - тривимірний принтер, здатний створювати металеві структури будь-якої складності

Mx3D-Metal - трехмерный принтер, способный создавать металлические структуры любой сложности


Область технологій тривимірної друку розвивається в нинішній час семимильними кроками, але, незважаючи на це, тривимірна друк знаходиться ще в дитячому віці. Відомо, що за допомогою тривимірних принтерів легко можна виготовляти масу пластмасових дрібничок, а от серйозних варіантів промислового використання 3D-принтерів ще не так вже й багато. Намагаючись заповнити цей пробіл, маса дослідників працює в напрямку практичного використання технологій тривимірного друку. Йоріс Лаарман (Joris Laarman), досить відомий фахівець у цій галузі, створив новий тип тривимірного принтера на базі промислового робота, який може робити структури з металу, рухаючись з витонченістю пензля художника.

Mx3D-Metal - трехмерный принтер, способный создавать металлические структуры любой сложности


Новий принтер-робот Йоріса Лаармана дуже схожий на його попередню роботу, принтер MX3D-Resin, який використовує бистрозатвердевающій полімерний матеріал для друку об'ємних структур будь-якого ступеня складності. Робот Mx3D-Metal є наполовину принтером і наполовину зварювальником. За допомогою різних режимів і технологій електродугового зварювання цей пристрій може створювати структури зі сталі, нержавіючої сталі, алюмінію, бронзи та міді. "Наваривая на вже існуючі елементи шари додаткового металу, ми можемо друкувати будь-яку структуру прямо в просторі, і робити це з досить високою швидкістю" - розповідає Лаарман.

Для реалізації такої складної зварювально-друкованої технології був розроблений спеціальний комплекс керуючого програмного забезпечення. Це програмне забезпечення управляє окремо робототехнічної і зварювальної частиною робота Mx3D-Metal, дозволяючи при його допомозі робити різні типи тривимірних ліній, прямих, вигнутих і спіральних, що вимагає особливих параметрів налаштування.

[pic12]

У кінцевому рахунку Лаарман планує створити уніфікований інтерфейс для принтерів Mx3D-Metal, MX3D-Resin і їм подібних, який буде досить простий для того, щоб нею міг користуватися будь-яка людина, що має початкові навички роботи з програмами автоматизованого проектування (computer aided design, CAD). На думку Лаармана такий похід може забезпечити швидке просування в промисловість і початок широкого застосування принтерів типу Mx3D-Metal.



|