Menu

Вісім завдань, які належить виконати роботам у рамках змагання DARPA Robotics Challenge

Восемь заданий, которые предстоит выполнить роботам в рамках соревнования DARPA Robotics Challenge


До кінця цього тижня 17 команд з п'яти різних країн, кожна зі своїм роботом, зберуться у Флориді для того, щоб взяти участь в одному з найважливіших подій в області робототехніки, у змаганні Robotics Challenge, яке було організовано та проводиться Управлінням перспективних дослідницьких програм Пентагону DARPA. Змагання відбуватиметься 20 та 21 грудня в місці під назвою Homestead Miami Speedway і в його рамках кожного з роботів буде необхідно виконати за вісім різних завдань. А кінцевою метою організації змагання Robotics Challenge є заохочення створення роботів, які одного разу зможуть надати людям неоціненну допомогу в ліквідації наслідків аварій, техногенних катастроф і стихійних лих.

Нижче ми наводимо список всіх восьми завдань, з виконанням яких доведеться зіткнутися кожному роботу, бере участь у змаганні Robotics Challenge.

Завдання 1 - Водіння транспортного засобу
Метою даної задачі є перевірка здатності робота вести транспортний засіб по складному звивистому маршруту, прокладеному серед опор автомобільної естакади. Виконання цього завдання зажадає, щоб робот зміг обертати кермове колесо, управляти акселератором і гальмами транспортного засобу. Крім цього робот повинен бути здатний самостійно сісти в транспортний засіб і залишити його по завершенню поїздки.

Восемь заданий, которые предстоит выполнить роботам в рамках соревнования DARPA Robotics Challenge


Завдання 2 - Подолання місцевості зі складним ландшафтом
Ця задача складається з трьох частин, в кожній з яких оцінюється здатність робота до пересування по поверхні певного типу. Першим етапом буде подолання серії підйомів і спусків, на другому етапі робот повинен буде переміщатися по поверхні, заваленій купами битих блоків та цегли, а третій етап буде повторенням другого, за винятком того, що уламки будівельних матеріалів не будуть прикріплені до землі, що значно ускладнить переміщення по ним.

Завдання 3 - Сходи
Для виконання цього етапу конкурсу роботу потрібно піднятися вгору по сходах, заввишки 2.4 метра. Очки за виконання цього завдання будуть розраховуватися у прямій пропорційності до кількості сходинок, на які зможе піднятися робот. Піднявшись по сходах, роботу не доведеться самостійно спускатися вниз, це буде зроблено робітниками з допомогою спеціальних підйомних механізмів.

Восемь заданий, которые предстоит выполнить роботам в рамках соревнования DARPA Robotics Challenge


Завдання 4 - Подолання руїн
Ця задача полягає в демонстрації спритності, сили і рухливості роботів. Для її виконання роботу буде необхідно видалити вручну п'ять частин уламків будівельних матеріалів, звільнивши для проходу завалений дверний проріз. При цьому, переносимі уламки не повинні доторкнутися до поверхні певних областей простору, а додаткові очки запрацюють ті роботи, які видалять ще п'ять додаткових уламків. А успішним завершенням виконання завдання буде вважатися перетин роботом риси, намальованої за дверним прорізом, який повинен звільнити робот.

Завдання 5 - Проходження дверей
У ході виконання цього завдання роботи повинні продемонструвати свої здібності до відкривання дверей. Двері, які доведеться відкривати і проходити роботам на цьому етапі змагання, будуть відкриватися всередину і назовні, деякі будуть закриватися автоматично, з-за чого їх потрібно постійно утримувати, а для відкриття інших дверей доведеться докласти значні фізичні зусилля.

Восемь заданий, которые предстоит выполнить роботам в рамках соревнования DARPA Robotics Challenge


Задача 6 - Проходження стіни
В рамках цієї задачі роботи будуть демонструвати свої здібності до виконання робіт в умовах зруйнованих будівель. Їм потрібно прорубати отвір певного розміру в стіні, покритій сантиметровим шаром штукатурки і видалити уламки, отримані в результаті прорубки отвори. В області, де роботи будуть виконувати роботу, не буде ніяких додаткових перешкод і перешкод, але сам простір області матиме досить обмежені розміри. В цьому завданні не буде ніяких обмежень на використовувані роботами інструменти і на кількість ударів, що потрібно зробити роботу для прорубки отвори.

Задача 7 - Вентиль
Для того, щоб продемонструвати спритність і силу їх механічних кінцівок роботам доведеться відкрити і закрити серію вентилів і заслінок різних типів, які зазвичай управляють потоками рідин або газів у трубах. Роботам доведеться закрити три вентиля мінімум, а завдання буде вважатися повністю виконаною тоді, коли з труби перестане йти потік повітря. Цій задачі представники DARPA приділяють особливу увагу, так як здатність перекривати рух рідин або газів у трубопроводах є ключовою при ліквідації наслідків аварій, операцією, досить небезпечною у деяких випадках для того, щоб виконуватися вручну живими людьми.

Восемь заданий, которые предстоит выполнить роботам в рамках соревнования DARPA Robotics Challenge


Задача 8 - Шланг
У ході виконання завдання заключної роботам треба буде знайти шланг, змотаний в бухту, переміститися до нього, захопити його кінець і почати його розмотувати. Зрештою, робот, розмотуючи шланг, повинен переміститися в задану точку і підключити цей шланг до сполучного пристрою, наявного на певному об'єкті. Завдання буде вважатися виконаним, якщо кінець шланга буде надійно підключений до сполучного пристрою, що буде перевірено за допомогою води, що подається в шланг під тиском.

|