Menu

Електромагнітна рейкова гармата розігнала снаряд до швидкості 7.5 Max.

Электромагнитная рельсовая пушка разогнала снаряд до скорости 7.5 Max.


Науково-дослідний підрозділ ВМС США провело чергові випробування рейкової електромагнітної гармати, яка може послати снаряд на надшвидких швидкостях, не використовуючи ніяких горючих або вибухових речовин. Енергія випробувального пострілу склала 33 мегаджоуля, такої енергії цілком достатньо, що б розігнати 33 автомобіля до швидкості 160 км/год, а снаряд, якому надана така величезна енергія, може бути посланий на відстань понад 200 км.

Основна мета цих випробувань полягає у створенні корабельного рейкового знаряддя, яке зможе послати снаряд на відстань до 350 кілометрів зі швидкістю більше 2.5 кілометрів в секунду, використовуючи тільки електричну енергію та енергію магнітних полів. Рухомого з такою швидкістю снаряда не потрібно буде ніякого заряду вибухових речовин. Для ураження будь-якої мети буде цілком достатньо кінетичної енергії самого снаряда.



Останні випробування рейкової гармати побили швидкості результати випробувань, проведених ще в 2008 році. Але, незважаючи на це, відео пострілу, зробленого в 2008 році, виглядає дуже вражаюче.



|