Menu

Американські військові ведуть розробку лікарських препаратів, що позбавляють людей почуття страху.

Американские военные ведут разработку лекарственных препаратов, лишающих людей чувства страха.


Поки ще армії не складаються з роботів-андроїдів та кіборгів, які не мають почуттів і емоцій, Пентагон розробляє медичну медикаментозну технологію, яка впливає на головний мозок і з допомогою якої солдата можна буде перетворювати в аморальну "машину смерті", не має страху, совісті і беззаперечно виконує всі накази. Згідно видавництву Wired, щорічно Пентагон виділяє суму в 11 мільйонів доларів, які направляються в три науково-дослідні установи, які займаються даною тематикою і ведуть розробку препаратів на основі Д-Циклосерину (D-Cycloserine, DCS).

Звичайно ж, військові ретельно приховують справжню мета даних досліджень, успішно прикриваючи їх пошуками методів лікування посттравматичних стресових розладів (Posttraumatic stress disorder, PTSD), до яких схильні військовослужбовці, які побували у важких ситуаціях під час бойових дій. Передбачається, що людині, що піддана даного розладу, буде введений препарат, гнітючий страх, і будуть продемонстровані картини подій, подібні з подіями, що викликали появу цього розладу. В результаті, спогади, які викликають розлад, будуть замінені іншими спогадами, які асоціюються з меншими емоціями і страхом. І як це не дивно, такий метод спрацьовує досить часто.

Ні для кого не секрет, що американські військові вже дають військовослужбовцям, які перебувають у "гарячих точках", різні антидепресанти, снодійні та болезаспокійливі засоби, які дозволяють людям витримати постійний стрес, неймовірні психічні і фізичні навантаження. Без такої медичної допомоги деякі солдати через якийсь час втратили б здатність брати участь у бойових діях.

Тепер настає черга абсолютно нового класу лікарських препаратів, які умовно можна віднести до наркотиків. Тільки ці наркотики не роблять людей щасливими", подібно марихуану й екстазі, вони роблять їх більш бездумними, безстрашними і, отже, більш керованими. Звичайно, питання моральності застосування подібних препаратів знаходяться під великим знаком питання, але коли військові звертали увагу на подібні "дрібниці і перешкоди"? І нам з Вами варто замислитися, чи ми хочемо бачити армію з військовослужбовців, що нагадують головного героя фільму "Солдат", якого так чудово зіграв у свій час Курт Рассел?



|