Menu

Почалися перші випробування нових супутників системи GPS третього покоління.

Начались первые испытания новых спутников системы GPS третьего поколения.


Модернізація глобальної навігаційної системи GPS, на яку виділено суму 5.5 мільярдів доларів, просунулася ще на один крок вперед. Цим кроком став початок випробувань дослідного зразка супутника третього покоління, який був доставлений в випробувальний комплекс компанії Lockheed Martin, де він буде проходити кількамісячну серію наземних випробувань. Досвідчений супутник системи GPS, що отримав назву Block III, стане початком цілої плеяди нових супутників, чия робота зробить цивільну та військову частину системи більш точної та більш потужною. Так само в рамках створення системи GPS третього покоління ведуться роботи щодо створення уніфікованого сигналу, що дозволить устаткування у всьому світі використовувати одночасно, американську, російську, європейську та інші навігаційні системи.

Система GPS третього покоління, що базується на супутниках типу Block III дозволить визначати місце розташування в просторі з точністю до одного метра, нинішня ж система дозволяє зробити це з точністю до трьох метрів. Крім цього, сигнали нової системи будуть більш захищеними, їх не можна або буде вельми проблематично заглушити і підмінити, як це зробили іранські військові, перехоплюючи американський безпілотник RQ-170 Sentinel. Підвищена потужність сигналу з супутників дозволить впевнено його приймати навіть у складних умовах, на дні глибоких каньйонів", утворених висотними будівлями сучасних міст, і в закритих приміщеннях.

Начались первые испытания новых спутников системы GPS третьего поколения.


Прототип супутника Block III зараз знаходиться у випробувальному комплексі Waterton Canyon компанії Lockheed Martin. Робітники і фахівці компанії завершують процес остаточної зборки прототипу, після чого він буде підданий серії випробувань. Серед цих випробувань буде випробування низькими і високими температурами, електричні вимірювання, за допомогою яких буде з'ясовано взаємний вплив різних частот, переданих супутником, та інші випробування.

Досвідчений супутник Block III є прототипом для проведення випробувань, він ніколи не буде запущений в космос. Перший "бойовий" супутник Block III надійде на випробувальну майданчик Waterton Canyon влітку наступного року і буде запущений на навколоземну орбіту у травні 2014 року.

В даний час у компанії Lockheed Martin є контракт з американськими військовими на суму в 1.5 мільярда доларів, у рамках якого йде створення та випробування прототипу супутника третього покоління. Так само в рамках даного контракту компанія зобов'язана виготовити і запустити в космос перші два супутники GPS III. По завершенню модернізації система GPS III буде складатися в загальній складності з 32 супутників Block III. На виготовлення, запуск нових супутників і модернізацію наземної частини системи буде витрачено в сумі 5.5 мільярдів доларів.



|