Menu

НЛО-подібний безпілотник X-47B здійснив перший випробувальний виліт в штатному режимі.

НЛО-подобный беспилотник X-47B совершил первый испытательный вылет в штатном режиме.


Військовий реактивний безпілотний літальний апарат-невидимка наступного покоління перший раз здійснив виліт в штатному, крейсерському режимі. Під час попередніх льотних випробувань цього безпілотника, які були розпочаті не так давно, він літав з випущеними шасі, що заважало виконати перевірку аеродинамічних характеристик апарату. І тільки під час останнього вильоту шасі були прибрані, що дозволить фахівцям підтвердити заявлені характеристики безпілотника в більш широкому діапазоні висот і на більш високих швидкостях.

Автоматичний бпла X-47B створювався з урахуванням високих вимог до його аеродинамічними характеристиками. Для цих цілей у нього навіть не було передбачено наявності хвостового оперення, що додатково збільшує його здібності як "невидимки".

НЛО-подобный беспилотник X-47B совершил первый испытательный вылет в штатном режиме.


Проект X-47B розробляється компанією Northrop Grumman на замовлення ВМС США, які планую використовувати його в якості палубної безпілотної авіації. Апарат розробляється як ударний літак-робот, здатний до виконання великої кількості різноманітних бойових завдань на більш високих швидкостях, ніж це можуть безпілотники Predator і Reaper, які широко застосовуються в даний час.

Безпілотник X-47B стане першим в історії безпілотним літальним апаратом, який буде злітати і сідати на палубу авіаносця. Так само, фахівці ВМС США працюють в напрямку постачання системи управління безпілотником X-47B системою розвиненого штучного інтелекту, яка дозволить йому самостійно приймати рішення у швидкозмінюваних умовах сучасних бойових дій, як тут не згадати відомий фільм 2005-го "Невидимка /Стелс /Stealth".



|