Menu

Машини-монстри: Triton MQ-4C - найбільший безпілотник, розмах крил якого дорівнює розмаху Boeing 757

Машины-монстры: Triton MQ-4C - самый большой беспилотник, размах крыльев которого равен размаху Boeing 757


Представники компанії Northrop Grumman повідомили про те, що вони успішно завершили дев'ятий заключний етап льотних випробувань нового безпілотного літального апарату Triton MQ-4C, який є найбільшим безпілотником на сьогоднішній день і розмах крил якого відповідає розмаху крил величезного авіалайнера Boeing 757. Цей безпілотник є наступником апарату попереднього покоління RQ-4 Global Hawk, використовуваного в даний час збройними силами багатьох країн. Новий набір датчиків і інших сучасних засобів спостереження і розвідки дозволяють беспилотнику Triton MQ-4C охопити своїм поглядом" ділянку поверхні, діаметром у 2000 морських миль, чого не може зробити жоден інший апарат подібного класу.

Апарат Triton MQ-4C обладнаний інноваційної антикригової системою, системою захисту від статичної електрики і ударів блискавок. Це дозволяє йому в разі необхідності опускатися крізь шар щільних грозових хмар для того, щоб провести точну ідентифікацію будь-яких наводних і підводних суден, що потрапили в його полі зору. А особливості конструкції дозволяють беспилотнику витримувати дію сильних вітрів, з якими він може зіткнутися на низькій висоті під час спуску або підйому.

В ході останніх льотних випробувань безпілотник Triton MQ-4C здійснив політ на висоті 15 кілометрів, що тривав 9.5 годин, а в його бойовому варіанті апарат зможе знаходитися в повітрі безперервно протягом 24 годин, несучи вантаж, вага якого на 22 відсотка перевищує вагу, визначений первинним технічним завданням.

Розробка безпілотного літального апарату Triton MQ-4C було розпочато компанією Northrop Grumman в 2008 році в рамках контракту з американськими військовими на суму 1.16 мільярда доларів. В рамках цього ж контракту компанія повинна поставити військовим 68 одиниць безпілотників Triton. Поставки перших апаратів повинні були початися в грудні 2015 року, але деякі труднощі технічного плану послужили причиною перенесення цього терміну на початок 2017 року.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|