Menu

Boeing починає виробництво нового лазера, встановлюваного на військовому тягачі HEMTT A4.



Представники компанії Boeing, на прес-конференції, що відбулася 6 січня 2010 року, оголосили про те, що проектні роботи в рамках військової програми High Energy Laser Technology Demonstrator (HEL TD) завершені і компанія приступає до практичної реалізації і створення першого дослідного зразка бойової лазерної системи. В якості транспортної платформи для нової лазерної системи обрано армійський тягач Heavy Expanded Mobility Tactical Truck (HEMTT), виробництва компанії Oshkosh Defense.



Тягач HEMTT A4 являє собою восьмиколесную платформу з двигуном потужністю 500 кінських сил. Примірник тягача, на який передбачається встановлення лазерної системи, буде доставлено в підрозділ компанії Boeing's Huntsville, Ala., де і почнуться роботи з монтажу та установки лазерної системи, системи наведення і управління лазером. За попередніми планами, перші випробування цієї лазерної установки відбудуться не раніше 2011 року.

Лазер системи HEL TD являє собою твердотільний лазер, який спільно з швидкодіючою системою виявлення і наведення здатний працювати по малогабаритним і швидкісним цілям, таким як ракети, артилерійські і мінометні снаряди.



Крім роботи над лазером HEL TD, компанія Boeing веде роботи над лазерними системами та інших напрямів, наприклад, Airborne Laser і Free Electron Laser. Така многонаправленная діяльність компанії в області бойових лазерів і зумовлює її успіх у цьому напрямку, дозволяючи використовувати весь досвід, накопичений в ході роботи над різними проектами.

|