Menu

ООН починає створення своєї власної армії безпілотників

ООН начинает создание своей собственной армии беспилотников


американського і британського урядів, широко використовують безпілотні літальні апарати для нанесення ударів та в інших військових операціях, також почала використовувати безпілотні літальні апарати-шпигуни в своїх цілях. Перші два безпілотника ООН минулого тижня піднялися в повітря з бази, розташованої поблизу міста Гома (Goma) в східній частині Демократичної республіки Конго. До кінця цього місяця в розпорядження миротворчих сил ООН надійде ще один безпілотний літальний апарат, а до весни 2014 року в розпорядженні ООН вже буде перебувати ціла армія безпілотників, що нараховує десятки одиниць цієї техніки.

План, згідно з яким проводиться розгортання безпілотних літальних апаратів, був затверджений Радою Безпеки раніше в цьому році. Поки ці літаки, на яких не встановлено ніяких систем озброєнь, використовуються тільки в межах повітряного простору Конго і здійснюють спостереження за пересуванням населення, переміщенням груп озброєних людей і в цілях стеження за обстановкою у важкодоступних областях цієї африканської країни.

"Такі високотехнологічні системи дозволяють нам краще пізнати те, що відбувається на землі, об'єднавши інформацію, зібрану нашими агентами з інформацією, отриманої з повітря. Володіння такою інформацією дозволяє нашим миротворчим силам виконувати поставлені перед ними завдання набагато швидше, набагато якісніше, меншими витратами і втратами" - розповідає Ерве Ладсу (Herve Ladsous), заступник Генерального секретаря ООН в області проведення миротворчих операцій.

ООН начинает создание своей собственной армии беспилотников


"У складних умовах сучасного виду ми вкрай потребуємо в сучасних системах розвідки, спостереження та інтелектуальної обробки одержуваної інформації" - розповідає Міка Зенко (Micah Zenko), старший співробітник Ради ООН з Міжнародних відносин, - "У даний час до складу ОНН входить близько 87 країн, широко використовують у своїх цілях військову робототехніку різного типу, так чому ж когось повинно дивувати те, що організація, що об'єднує ці країни теж почне застосовувати таку техніку з метою підтримання миру в усьому світі".

Поки всі операції, в яких будуть задіяні безпілотники ООН, планується виробляти тільки в межах республіки Конго. Але командування миротворчих сил ООН через нетривалий час буде повністю готове до того, щоб швидко перекинути і використовувати частину своєї армії безпілотників в район будь "гарячої" точки у будь-якому куточку земної кулі. А нам залишається лише сподіватися, що на ці безпілотники, нехай і з найкращими намірами, ніколи не будуть встановлені ніякі системи озброєнь.



|