Menu

Apple запланувала запуск стримингового сервісу на замовлення і iTunes Store для Android

Apple запланировала запуск стримингового сервиса на заказ и iTunes Store для Android

Ще з кінця минулого року сервіс Google Play Music непогано себе почуває на iOS, так чому б Apple iTunes Store не з'явитися на Android? Саме про такі плани компанії з Купертіно повідомляє Billboard. Зокрема, мова про спеціальному додатку для конкуруючої ОС з допомогою якого Apple хоче розширити аудиторію користувачів і підтримати падаючі продажу контенту на цій цифровій платформі.

Крім того, розробник iPhone розглядає і можливість запуску стримингового сервісу на замовлення:

Apple почала попередні переговори з керівниками основних музичних лейблів на тему запуску сервісу потокової трансляції контенту на вимогу. Таким чином, компанія конкуруватиме з уже працюючими в даній області Spotify і Beats Music. Крім того, Apple розглядає можливість запуску програми iTunes для платформи Google Android, яка зростає швидше, ніж iOS.
Анонімні, але нібито надійні джерела Billboard

Перехід до трансляції контенту на замовлення може трансформувати iTunes Radio з класичного сервісу інтернет-радіо на манер Pandora більш конкурентоспроможний проект, що працює за моделлю Spotify, Rdio або Beats Music.

Apple запланировала запуск стримингового сервиса на заказ и iTunes Store для Android

Повертаючись до iTunes Store варто зазначити, що ця платформа дистрибуції цифрового контенту доступна як на OS X, так і на Windows. Хоча мобільна версія існує тільки для iOS. Причиною тому різко негативне ставлення Стіва Джобса до Android. Кілька років тому конкуруюча ОС вже активно захоплювала ринок, але співзасновник Apple не бачив її гідним конкурентом, сприймаючи лише як спробу скопіювати iOS. Природно, у такому випадку і мови бути не могло, щоб випустити iTunes для Android:

Ми думали про те, а чи є сенс випускати музичний клієнт для Android. Ми створили iTunes для Windows, щоб продавати більше плеєрів iPod. Але ми не бачимо переваг від випуску нашого музичного програми для Android, хіба що порадувати користувачів цієї платформи. А я не хочу їх радувати.

Стів Джобс

Але поточний глава Apple Тім Кук не настільки категоричний стосовно конкурента:

У нас немає релігійних проблем з тим, що б перенести iOS-додаток на Android, якщо в цьому буде сенс
Тім Кук, ГЕНЕРАЛЬНИЙ директор Apple

Схоже, що сенс все-таки з'явився і час вже настав, особливо якщо врахувати лідерство платформи Android в світовому масштабі.
Оригінал новини був опублікований на цьому чудовому сайті!

|