Menu

Google продовжує можливість безкоштовно дзвонити на мобільні в США і Канаді

Google продлевает возможность бесплатно звонить на мобильные в США и Канаде

Компанія Google продовжує для жителів США і Канади можливість дзвонити безкоштовно на мобільні номери з сервісу Gmail в якості різдвяного подарунка. Цей сервіс вона запустила ще в 2010 році.

Спочатку передбачалося, що функція буде безкоштовною для дзвінків усередині США і Канади лише до кінця року, однак у грудні 2010 і 2011 роках відповідно Google послідовно подовжувала дію цієї пропозиції для північноамериканських користувачів.

Міжнародні дзвінки залишаються для користувачів у США і Канаді платними, однак доступні за порівняно низькими тарифами - наприклад, дзвінок з США на російський стаціонарний номер обійдеться в 4,8 цента за хвилину, а на мобільний - 9,6 цента за хвилину розмови.

Скористатися сервісом можуть і користувачі Gmail в інших країнах світу, зокрема, країнах Євросоюзу, однак для них послуга буде платною і при дзвінках усередині країни, і при міжнародних дзвінках. У Росії цей функціонал користувачам Gmail поки не доступний.

Базовим для функції телефонних дзвінків в Gmail служить сервіс Google Voice, запущений Google в червні 2010 року. Крім надання користувачеві можливості телефонувати на телефонні номери, Google Voice дозволяє завести віртуальний номер телефону і прив'язати до нього реальні номери - стаціонарні або мобільні незалежно від використовуваного телефонного оператора. Після цього користувач зможе приймати дзвінки на свій єдиний номер Google Voice.

Запустити сервіс дзвінків з Gmail можна шляхом натискання іконки телефонної трубки. Після цього користувач бачить особливий віджет, який дозволяє набрати телефонний номер або виберіть контакт зі списку останніх номерів. Для виконання дзвінка з Gmail необхідно встановити модуль голосового зв'язку, пов'язати свій акаунт Gmail з обліковим записом Google Voice і при необхідності поповнити свій рахунок.

Головним конкурентом сервісу Google Voice і пов'язаних з ним функцій, вбудованих в продукти Google, є сервіс інтернет-телефонії Skype. Число зареєстрованих користувачів сервісу перевищує 500 мільйонів чоловік, а його щомісячна аудиторія досягає 170 мільйонів користувачів.

|