Menu

Google презентувала преміум-ноутбук Chromebook Pixel

Google презентовала премиум-ноутбук Chromebook Pixel

Не дивлячись на всі «фальшиві чутки», компанія Google дійсно розробляла Chromebook Pixel - вчора він був представлений офіційно. Новинка працює під управлінням Chrome OS і має цінник $1 300.

Chromebook Pixel виконаний у незвичайному 12,85-дюймовому форматі, причому сенсорний екран відрізняється оригінальним співвідношенням сторін 3:2 замість 16:9, що, на думку компанії Google, набагато краще підходить для серфінгу в Інтернеті. Його роздільна здатність становить вражаючі 2560×1700 точок і перевершує показники горезвісного Apple MacBook Retina 13″ (2560×1600 пікселів). Яскравість підсвічування - 400 ніт, кути огляду - 178°. Дисплей прикритий захисним склом Gorilla Glass.

Апаратна платформа Chromebook Pixel побудована на процесорі Intel Core i5 з інтегрованою графікою Intel HD Graphics 4000. Об'єм оперативної пам'яті складає 4 ГБ, в якості сховища даних використовується SSD на 32 ГБ, при цьому в більш дорогий LTE-версії встановлюється SSD на 64 ГБ. Недолік обсягу для зберігання даних Google збирається компенсувати за рахунок 1 ТБ хмарного сховища Google Drive (підписка на 3 роки). Від вбудованої батареї на 59 Втч «хромбук» повинен працювати близько п'яти годин активного використання.

Ноутбук оснащується двома портами USB 2.0, відеовиходом Mini DisplayPort і кард-рідером SD/MMC. За бездротовий обмін даними відповідають модулі Dual-band WiFi 802.11a/b/g/n 2×2, Bluetooth 3.0 і вбудований LTE-модем відповідної версії.

Виконаний в корпусі з анодованого алюмінію апарат важить 1,52 кг і має габарити 297,7 x 224,6 х 16,2 мм. Активна Система охолодження, при цьому сконструйована таким чином, що на корпусі немає видимих отворів для вентиляції (швидше за все, радіатор приховано в ніші дисплеї). Острівна клавіатура з набором фірмових кнопок для системи Chrome OS оснащена підсвічуванням, а досить великий тачпад виконаний зі скла.

І нарешті, найважливіше - вартість і терміни появи на ринку. Замовлення моделі доступний жителям США і Великобританії починаючи з сьогоднішнього дня в інтернет-магазині Google Play. Через деякий час «хромбук» також можна буде замовити в онлайн-мережі BestBuy. Вартість базової Wi-Fi-версії складе $1 300 (£1 050), відвантаження покупцям почнуться через тиждень.

|