Menu

Google Glass: Всі карти на стіл

Google Glass: Все карты на стол

Реальний інтерфейс горезвісних очок доповненої реальності Google Glass весь цей час був невідомий - компанія Google просувала їх на кожному, але тільки не прямий видеодемонстрацией. Що ж, тепер настав час і для неї.

Всі «доповнення до реальності» уміщаються в крихітному прямокутнику перед правим оком користувача. Там відображається практично та ж інформація, яку можна прочитати на екрані смартфона, підключеного до інтернету: погода, карти місцевості з зазначенням маршрутів, свіжі повідомлення... Передбачені можливості пошуку, відеоконференцій, записи, фото і відео, публікації і пересилання матеріалів - знову таки, нічого, що виходить за межі можливостей більшості сучасних мобільних пристроїв.

Управління Google Glass здійснюється за допомогою голосу (натиснути віртуальну кнопку або запитати у Google «Що це?», просто показавши пальцем, не вийде). Зате можна, наприклад, поцікавитися, як по-тайски буде «смачний» і тут же не тільки почути, як вимовляється потрібне слово, але і побачити відповідні ієрогліфи.

Загалом, бета-версія Google Glass поки що видається швидше елементом стилю, ніж дійсно передовим високотехнологічним гаджетом. При цьому отримати його в даний момент не так вже й просто. Потрібно надіслати Google+ або Twitter повідомлення з хэштегом #ifihadglass і поясненнями, навіщо вам потрібні Google Glass і як ви збираєтеся їх використовувати. Так, якщо ви опинитеся в числі обраних Google, вам ще доведеться заплатити за очки $1 500 (такий маленький нюанс).

|