Menu

NovaThor L8580: Платформа для смартфонів з частотою 3 ГГц процесора

NovaThor L8580: Платформа для смартфонов с частотой процессора 3 ГГц

Компанія ST-Ericsson (спільне підприємство STMicroelectronics і Ericsson) заявила про те, що на виставці MWC 2013 вона продемонструє інтегровану платформу смартфона NovaThor L8580 з процесором eQuad, який здатний працювати на чистоті до 3 ГГц, і многорежимным модемом LTE Advanced.

Новий процесор виготовляється на основі 28-нанометрового FD-SOI технологічного процесу. Пристрій забезпечує приріст продуктивності при виконанні додатків на 35%, а графічна підсистема забезпечує приріст на 20% порівняно з іншими рішеннями. Базова комерційна версія платформи NovaThor L8580 містить процесор eQuad на базі архітектури ARM Cortex-A9, що працює на частоті 2,5 ГГц, графічне ядро PowerVR SGX544 з частотою 600 МГц і універсальний LTE-модем.

У пристрої реалізована підтримка 3GPP Release 10, LTE 4 зі швидкістю завантаження до 150 Мб/с, LTE-FDD, LTE-TDD, HSPA+, GSM та TD-SCDMA в одному чіпсеті, плюс технології Bluetooth, GNSS (GPS+ GLONASS), FM, WLAN, Wi-Fi Direct, Miracast і NFC.

Відзначається, що платформа NovaThor L8580 споживає на 35% менше енергії, ніж інші конкуруючі рішення зі схожою частотою. Реалізований режим зниженого енергоспоживання дозволяє зменшити напругу живлення до 0,6 В, в результаті чого чіп споживає на 50% менше енергії при частоті 1 ГГц. При цьому пристрій залишається в активному режимі очікування і здатне виконувати базові завдання.

|