Menu

Foxconn купує частину акцій виробника камер GoPro

Foxconn покупает часть акций производителя камер GoPro

Найбільший виробник електроніки в світі - компанія Foxconn - купила міноритарний пакет акцій компанії Woodman Labs, що володіє брендом GoPro. Згідно з умовами угоди, виконавчий директор Foxconn Террі Гоу (Terry Gou) увійде до складу ради директорів каліфорнії.

За пакет акцій, що становить 8,88% статутного капіталу Woodman Labs, тайваньський виробник сплатив $200 млн. Виходячи з цього, ринкова вартість виробника носяться камер GoPro становить тепер $2,25 млрд. Адже ще в липні інформаційне агентство Reuters, розповівши про плани GoPro провести в наступному році первинне розміщення акцій (IPO), визначило з посиланням на інформовані джерела ринкову вартість американської компанії в діапазоні $300-500 млн.

Переносні камери GoPro користуються великою популярністю серед любителів екстремальних видів спорту, включаючи гірськолижників і серферів. Австрійський скайдайвер Фелікс Баумгартнер (Felix Baumgartner) встановив світовий рекорд вільного падіння, зробивши стрибок з висоти 39 045 м, використовував для зйомки всіх перипетій падіння п'ять камер GoPro.

За останні три роки було випущено більше трьох мільйонів GoPro, причому з кожним роком обсяг поставок збільшувався на 35%. Камери GoPro можна придбати в більш ніж 30 тис. магазинів в сотні країн світу.

|