Menu

Швейцарці інвестують €100 млн в електронну комерцію Росії

Швейцарцы инвестируют €100 млн в электронную коммерцию России

Керуюча фондом прямих інвестицій Pluribus Optimum швейцарська компанія Optimus Management, протягом трьох років планує інвестувати €100 млн на 20-25 проектів в області електронної комерції Росії.

Також у компанії є бажання створити в Росії представництво шляхом придбання контролю над одним з гравців на цьому ринку. Основну увагу вирішено зосередити на купівлі проблемних і недооцінених активів (акції і борги) в Росії і країнах СНД, в основному в області електронної комерції, процесингу, документообігу і прийому платежів для Інтернет торгівлі, а також 3PL-логістики, говорять в компанії.

«Інтернет-галузь в Росії розвивається стрімкими темпами, чому сприяє як зростання кількості інтернет-користувачів, так і підвищений попит на онлайн-сервіси і розвиток ринку електронної комерції», - вважає генеральний директор Pluribus Optimum Міка Романофф.

Крім того, на його думку, в Росії склалася унікальна ситуація: «Тут уважно вивчають ринки Європи, США, Азії, спираючись на свої самобутні ідеї. При цьому ринок ще не консолідований, що особливо привертає увагу іноземних інвесторів».

|