Menu

Thumbles - незвичайний сенсорний інтерфейс, елементами якого є маленькі рухливі роботи

Thumbles - необычный сенсорный интерфейс, элементами которого являются маленькие подвижные роботы


Сенсорний інтерфейс в даний час є основним видом інтерфейсу, через який користувачі взаємодіють з своїми комп'ютерами, планшетами, смартфонами та іншою електронною технікою. Незважаючи на масу всіляких достоїнств такого виду взаємодії, він, цей вид, володіє одним істотним недоліком, він не забезпечує достатньої осязательной зворотного зв'язку. Іншими словами, він не дає користувачу можливості відчути "на дотик" об'єкт, кнопку, повзунок або джойстик, з яких здійснюються дії. Новий інтерфейс, який отримав назву Thumbles, покликаний вирішити вищезазначену проблему, забезпечуючи зворотний зв'язок з користувачем за допомогою вельми незвичайного методу.

Роль виконавчих елементів інтерфейсу Thumbles виконують невеликі роботи, здатні швидко переміщатися по поверхні по всіх напрямках. Захоплюючи і переміщаючи їх по поверхні, користувач може проводити операції з віртуальними об'єктами майже також, як і за допомогою звичайного сенсорного дисплея. Основною перевагою інтерфейсу Thumbles є те, що рухливі роботи можуть чинити опір руху користувача, направляти ці руху по заданому шляху і формувати на поверхні абсолютно незвичайні на сьогоднішній день типи інтерактивних елементів управління.

Thumbles - необычный сенсорный интерфейс, элементами которого являются маленькие подвижные роботы


Крім всього вищесказаного, роботи інтерфейсу Thumbles можуть ставати учасниками "шоу", що відбувається на екрані. Вони можуть виступати в ролі молекул хімічних сполук, у ролі деталей механічних вузлів і навіть в якості ігрових персонажів. Конструкція роботів інтерфейсу Thumbles досить проста, всі елементи, за винятком електронних друкованих плат і двигунів, виготовляються за допомогою тривимірних принтерів. А весь інтерфейс в цілому створюється за допомогою стандартних засобів, таких, як веб-камера, проектор, а основна робота по управлінню роботи системи в цілому лягає на плечі спеціалізованого "розумного" програмного забезпечення.

Ідея інтерфейсу Thumbles народилася у дослідників студії Patten Studio, розташованої в Нью-Йорку. За умови зацікавленості в подальшій розробці ідеї з боку третіх осіб, дослідники планують значно розширити можливості інтерфейсу Thumbles, перетворивши їх розробку в життєздатний комерційний продукт. А першим кроком, який планують зробити дослідники в цьому напрямку, стане заміна кількох досить великих роботів великою кількістю роботів, що мають набагато менші габарити.



|