Menu

MisTable - новий інтерактивний тривимірний дисплей, використовує туман для створення зображень

MisTable - новый интерактивный трехмерный дисплей, использующий туман для создания изображений


Настільний дисплей, бічні прозорі дисплеї і завіса з найдрібніших невидимих частинок туману - всі ці компоненти стали основою нового інтерактивного тривимірного дисплея, що дозволяє створювати ширяють у повітрі голографічні зображення і надає користувачеві можливість взаємодіяти з об'єктами, відображеними цим дисплеєм. Ця дисплей, що має назву MisTable, буде продемонстрований на конференції з людино-машинного інтерфейсу ACM CHI 2014, яка буде проходити з 26 квітня по 1 травня 2014 року, і це пристрій має всі шанси стати тим, що кардинально змінить принципи взаємодії людей з комп'ютерами в майбутньому.

MisTable - новый интерактивный трехмерный дисплей, использующий туман для создания изображений


Дисплей MisTable є створенням групи Факультету інформатики Брістольського університету, очолюваної професором Срирэмом Сабраманиэном (Professor Sriram Subramanian) і доктором Дієго Мартінесом Плазенсия (Dr Diego Martinez Plasencia). Нижній екран на поверхні столу і бічні прозорі дисплеї створюють складну інтерференційну картину, яка змушує світитися частинки туману, генерованого спеціальними випарником-розпилювачем, що знаходяться в строго певних положеннях. Досить звичайні датчики відстежують переміщення рук користувача, передаючи дані комп'ютера системи управління, на печі якого лягає виконання всіх основних операцій.

Слід зазначити, що екран MisTable відрізняється від інших подібних розробок. І основною його особливістю є здатність проектування у тривимірному просторі звичайних двовимірних зображень і даних, призначених для відображення на плоскому екрані. Другою відмітною особливістю технології MisTable є можливість поділу робочого простору на особисте, доступне лише одному користувачу, і загальний простір, дії в якій можуть виконувати відразу кілька користувачів.

MisTable - новый интерактивный трехмерный дисплей, использующий туман для создания изображений


"Технологія MisTable дозволяє значно розширити функції звичайних сенсорних дисплеїв-поверхонь. Більш того, з таким екраном може працювати одночасно кілька користувачів, які мають можливість спостерігати за діями інших користувачів можуть швидко переключитися на роботу тільки з особистим простором або працювати в загальнодоступній області. Ця можливість дозволяє людині виконувати деякі завдання цілком самостійно, а деякі - у складі групи" - розповідає професор Срирэм Сабраманиэн.

Творці дисплея MisTable вважають, що це пристрій здатне вивести на абсолютно новий якісний рівень не тільки взаємодія між людиною і комп'ютером. Основним завданням розробки є організація нових принципів взаємодії групи людей, які працюють над вирішенням однієї єдиної задачі, і це, безсумнівно, повинно забезпечити подальше просування вперед технологій, подібних технології дисплея MisTable.



|