Menu

Морські водорості перетворюють CO2 в етиловий спирт.

Морские водоросли преобразуют CO2 в этиловый спирт.


Спільними зусиллями двох компаній, Dow Chemical і Algenol Biofuels, був побудований дослідний биозавод, на якому під впливом сонячного світла йде перетворення вуглекислого газу, що міститься в атмосфері, етиловий спирт, який можна використовувати як біопаливо або як сировину для отримання пластиків. Це чудесне перетворення відбувається в біореакторах, заповнених одним з видів морських водоростей.

Морские водоросли преобразуют CO2 в этиловый спирт.


Побудований биозавод має досить компактні габарити з-за того що процес культивування морських водоростей не вимагає великих площ. Водорості вирощуються в біореакторах, зроблених з гнучкого прозорого пластику, заповнених морською водою. Вода спеціально насичується двоокисом вуглецю, яка під впливом процесу фотосинтезу, що відбувається у водоростях, перетворюється в етиловий спирт і кисень. Одержуваний кисень може використовуватися для спалювання природного палива на електростанціях, а одержувана двоокис вуглецю може знову утилізуватися з допомогою такого биозавода.



Перший, експериментальний, биозавод побудований у Флориді і містить всього 40 біореакторів. Компанії планують побудувати великий завод в штаті Техас, який буде складатися 3100 біореакторів, займаючи площу 24 акри. Ефективність такої технології підтверджується тим фактом, що кожен біореактор може за рік зробити більше 1000 галонів (3785 літрів етилового спирту, при цьому ціна цього біопалива залишається надзвичайно низькою - менше одного долара за галон.

|