Menu

Машини-монстри: Vestas V164 - найпотужніший на сьогоднішній день вітровий електрогенератор

Машины-монстры: Vestas V164 - самый мощный на сегодняшний день ветряной электрогенератор


Датська технологічна компанія Vestas, яка спеціалізується на розробці і виробництві турбін вітрогенераторів великої потужності, оголосила про те, що минулого тижня був введений в експлуатацію найпотужніший на сьогоднішній день в світі вітрогенератор, лопаті якого охоплюють площу, еквівалентну площі трьох футбольних полів. Досвідчений зразок генератора V164, потужністю 8 МВт, якої достатньо для постачання 7500 середньостатистичних європейських домашніх господарств, встановлений на датському полігоні для випробувань великих вітряних генераторів Danish National Test Centre for Large Wind Turbines, почав виробляти електроенергію, яка надходить у загальну енергетичну мережу Данії.

"Ми очікуємо, що використання вітрогенераторів великої потужності дозволить істотно знизити вартість енергії для наших кінцевих споживачів", - розповідає Майкл Зарин (Michael Zarin), представник компанії Vestas, - "Тепер, для отримання певної кількості енергії потрібно менше число турбін, що, в свою чергу, дозволить скоротити витрати на створення і обслуговування супутньої інфраструктури, прокладання кабелів та зведення додаткових підстанцій".

Слід зазначити, що розробка та створення дослідного зразка вітрогенератора V164 проводилася фахівцями компанії Vestas спільно з фахівцями компанії Mitsubishi Heavy Industries. І, якщо на подібні турбіни буде відповідний попит, то їх дрібносерійне виробництво може бути налагоджене до 2015 року.

Найпотужнішим вітряним генератором до цього часу була турбіна E-126, потужністю 7.5 МВт, встановлена на узбережжі Німеччини, створена німецькою компанією Enercon. Найпотужніші вітрогенератори, що встановлюються на офшорних електростанціях в море, мають максимальну потужність 6 МВт, а їх виробництвом займається німецька компанія Siemens і французька компанія Alstom.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|