Menu

Літаючі сонячні і вітряні електростанції зможуть забезпечити енергією райони стихійних лих

Летающие солнечные и ветряные электростанции смогут обеспечить энергией районы стихийных бедствий


Руйнівні стихійні лиха, які останнім часом стали відбуватися все частіше і частіше, в першу чергу залишають мільйони людей без енергопостачання. Відновлення пошкодженої енергетичної системи займає досить тривалий час, а проведення рятувальних операцій, надання медичної допомоги й евакуацію населення доводиться проводити в умовах найжорстокішого дефіциту енергії. Одним з рішень проблеми енергопостачання під час кризових ситуацій є рішення, пропоноване компанією New Wave Energy, яка працює над створенням безпілотного літального апарату, який є одночасно сонячної і вітряної електростанцією.

Літальний апарат-електростанція компанії New Wave Energy являє собою квадрат зі стороною 20 метрів, на кутах якого встановлені пропелери, що приводяться в дію електричними двигунами. У нижній частині апарату також встановлено кілька пропелерів, які обертаються під впливом вітру і крутять електричні генератори, а всі простору в межах квадрата конструкції літального апарату являє собою сонячну батарею, фотоелектричні елементи якої нанесені на тонку, легку і міцну плівку.

За рахунок невеликої ваги його конструкції апарат буде здатний піднятися на висоту до 15 тисяч метрів, де він не буде заважати руху в повітряному просторі. Вітряки та сонячні батареї апарату почнуть виробляти електроенергію, яка буде передаватися на землю у вигляді потоків мікрохвильового електромагнітного випромінювання. Спеціальні антени, встановлені на поверхні, будуть вловлювати мікрохвильові промені, їх енергія перетворюється в електричну енергію і подана у тимчасову енергетичну систему.

Летающие солнечные и ветряные электростанции смогут обеспечить энергией районы стихийных бедствий


Звичайно, ці апарати будуть передавати на землю не всю вироблену ними енергію, якась її частина піде на власні потреби літального апарату, в тому числі і на обертання електродвигунів, обертаючих лопаті основних гвинтів. Згідно з попередніми розрахунками, проведеними фахівцями компанії New Wave Energy, кожен такий літальний апарат зможе передавати на землю від 50 до 100 кВт енергії, це не багато, а з урахуванням ефективності перетворення електричної енергії в енергію мікрохвильових променів і назад, кількість енергії, переданої споживачам, буде ще менше.

Природно, що такі літальні апарати не можна розглядати в якості постійних джерел енергії, для того, щоб забезпечити енергією місто середньої величини, потрібно мінімум тисяча таких апаратів, створення яких і створення супутньої інфраструктури обійдеться в досить значну суму грошей. Але люди, що потрапили у зони стихійного лиха та інших кризових ситуацій, напевно, зможуть отримати величезну вигоду в разі успішної реалізації ідеї компанії New Wave Energy.

В даний час компанія New Wave Energy має намір розпочати збір коштів через відомий сервіс Kickstarter. Якщо їм вдасться зібрати необхідну суму, що дорівнює 500 тисячам доларів, то перші літальні апарати-електростанції можуть з'явитися і піднятися в повітря вже через шість-вісім місяців.

|