Menu

Машини-монстри: Найбільший у світі стенд для випробувань вузлів турбін вітрових генераторів

Машины-монстры: Самый большой в мире стенд для испытаний узлов турбин ветровых генераторов


21 листопада 2013 року в центрі The Energy Systems Innovation Center, Чарльстоні, Південна Кароліна, відбулося відкриття нового стенду, на якому будуть проводитися випробування вузлів трансмісій, які використовуються в найбільших турбінах вітрових електрогенераторів для офшорних електростанцій. Крім цього, в центрі, який є найбільшим випробувальним стендом на сьогоднішній день, встановлений емулятор енергетичної мережі, який займає приміщення повністю величезного складу, призначеного для зберігання морських контейнерів. Цей емулятор буде використовуватися для оцінки впливу вітрових електрогенераторів на стабільність роботи глобальних енергетичних мереж.

На створення нового випробувального центру, здатного проводити випробування технологій, призначених для вітряних генераторів наступного покоління, в 2009 році університету Клемсона (Clemson University), Південна Кароліна, був виділений грант у розмірі 45 мільйонів доларів. Слід зауважити, що цей грант є найбільшим грантом, коли-небудь що видається американським Міністерством енергетики за всю історію його існування. Крім цього гранту, університет Клемсона отримав чималі інвестиції від енергетичних компаній приватного сектора, таких як GE Energy, Shell, SCE&G, і Duke Energy.

У результаті всіх зусиль вчених, інженерів і будівельників був створений величезний випробувальний стенд, що займає загальну площу 7620 квадратних метрів. На цьому стенді можуть проходити випробування трансмісій вітрових генераторів потужністю до 15 МВт, які самі важать більше, ніж літак Boeing 787 Dreamliner разом з паливом, пасажирами та їх багажем. Крім проведення випробувань, обладнання центру The Energy Systems Innovation Center дозволяє провести навчання та тренування робітників та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням і ремонтом турбін вітрогенераторів.

Машины-монстры: Самый большой в мире стенд для испытаний узлов турбин ветровых генераторов


Завдяки появі нового випробувального стенду в центрі The Energy Systems Innovation Center, провідні виробники турбін вітрогенераторів для офшорних електростанцій отримають можливість провести випробування вузлів своїх турбін в умовах, максимально наближених до реальних умов перш, ніж ці вузли підуть в масове виробництво. Емулятор енергетичної мережі Duke Energy eGRID також послужить для випробувань потужного силового електричного обладнання в максимально наближених до реальних умовах. Для цього він може моделювати такі ситуації, як раптове відключення джерел енергії, падіння напруги, зсув частоти та інші ситуації, які часто відбуваються в реальних енергетичних мережах.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.

|